Patates kızartırken bunu yapın Burger King gibi çıtır çıtır olsun! Burgercilerin büyük sırrı ifşa oldu

Patates kızartırken bunu yapın Burger King gibi çıtır çıtır olsun! Burgercilerin büyük sırrı ifşa oldu

Patates kızartması, dünya mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olma özelliğini taşırken, restoranlarda aldığımız o mükemmel lezzeti evde elde etmek bazen zor olabiliyor. Ancak endişelenmeyin! Sizlere, evde restoran kalitesinde patates kızartması yapmanın sırlarını sunuyoruz.

Mükemmel bir patates kızartması için ilk adım, doğru kesimdir. Kabukları soyulan patatesleri, optimum pişirme için ideal olan 1 cm kalınlığında dilimleyin. Ancak dikkat! Eğer dilimlerinizi kalın bırakırsanız, dışı kıtırken içi çiğ kalabilir.

Bir diğer ipucu da, kesilen patatesleri su dolu bir kaba koymamanız. Bu, patateslerin nişasta içeriğini kaybetmesine ve sonucunda yumuşak bir sonuç elde etmenize sebep olabilir. Bunun yerine patatesleri hafifçe kağıt havluyla kurulayın.

KIZARTMA TEKNİĞİ

Doğru yağ seçimi de bir diğer kritik faktördür. Ayçiçek yağı ve mısır yağı, yüksek ısıya dayanıklılığı sayesinde patatesleri mükemmel bir şekilde kızartır. Yağınızı 170-180 dereceye kadar ısıtmayı unutmayın ve patatesleri yağa bırakırken bir maşa yardımıyla birbirlerine değmemelerini sağlayın.

1.jpg

SUNUM SIRLARI

Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra fazla yağını alması için patatesleri kağıt havlu üzerine bırakın. Servis yaparken tuzlamayı unutmayın! Ancak burada da bir sır var: Tuz, direkt patateslerin üzerine değil, servis tabağına serpilmeli. Ardından patatesleri bu tabağa alarak tuzun eşit dağılmasını sağlayın.

FIRIN ALTERNATİFİ

Eğer kızartma yerine daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, fırında patates kızartması tam size göre! Patatesleri dilimleyip baharatlarla harmanladıktan sonra 180 derece fırında kızarıncaya dek pişirin. Sonuç? Hem sağlıklı hem lezzetli bir atıştırmalık!

FIRINDA PATATES KIZARTMA TARİFİ

Malzemeler:

2 adet büyük boy patates

Tuz

Nane

Biberiye

Pul biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

FIRINDA PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Patatesleri güzelce yıkayıp, temizleyin. Patatesleri arzunuza göre ince ince dilimleyin. Patatesler ile tüm baharatları ve tuzu harmanlayın.

Ardından patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında patatesler kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN