Pazarda markette kara borsaya düştü! Esnaf sadece numunelik getiriyor… Geçmeyen öksürüğün çaresi fiyatıyla cep yaktı

Pazarda markette kara borsaya düştü! Esnaf sadece numunelik getiriyor… Geçmeyen öksürüğün çaresi fiyatıyla cep yaktı

Hem lezzetli hem de faydasıyla türk sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan o besin resmen karaborsaya düştü. Esnaf tezgahına sadece numunelik kadar koyuyor. Geçmeyen öksürüğün mucizevi ilacı fiyatlarıyla cep yakıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yeni Söke’de yer alan habere göre, halk arasında peygamber meyvesi olarak da bilinen muşmula, özellikle Kuşadası pazarlarında vatandaşların ilgisini çekiyor. Hem lezzetiyle hem de faydalarıyla ilgi gören bu meyve fiyatıyla resmen cep yakıyor. Kuşadası halkı muşmulanın pazar fiyatı karşısında adeta şaşkınlık geçiriyor. Sadece pahalı olması değil aynı zamanda az bulunması da vatandaşları şaşırtıyor.

yeni-proje-19-001.jpg

KİLO FİYATI CEP YAKIYOR

Kuşadası pazarlarında oldukça yüksek fiyattan satılan muşmula geçtiğimiz yıllara göre satışı düşen yiyecekler arasında yer aldı. Manav İbrahim Zeytin, Muşmula fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada kilosunun 100 TL olduğunu ve bu fiyatın vatandaşların alım gücünü zorladığını söyledi. Öte yandan muşmulanın numunelik getirdiklerini söyleyen manav Zeytin, “Muşmula geçmiş yıllarda kış aylarının vazgeçilmez meyvesiydi. Ancak şimdi gördüğünüz gibi sadece numunelik şekilde getirebiliyoruz çünkü kilosu 100 lira. Bu da vatandaşın alım gücünü zorluyor. O yüzden çok fazla stoklayamıyoruz” ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-20.jpg

BİTMEYEN ÖKSÜRÜĞÜN DÜŞMANI

Muşmulanın içerisinde bulunan bileşenler sağlık için oldukça faydalıdır. Özellikle de kış aylarında tercih edilen bu meyve çay halinde de tüketiliyor. Çay olarak tüketilen muşmula üst solunum yolu enfeksiyonlarının karşısında kendi önlem almaya yardım ederken aynı zamanda bitmek bilmeyen öksürüklerde şifa oluyor. Sıcacık bir muşmula çağı boğaz ağrılarına son verirken aynı zamanda sindirim sisteminde düzenliyor. Muşmula çayının en önemli özelliklerinden biri de bağışıklığı güçlendirmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN