Peri efsaneleri gerçeğe dönüştü! Burası Türkiye'de! Meğer periler gerçekten de varmış...

Peri efsaneleri gerçeğe dönüştü! Burası Türkiye'de! Meğer periler gerçekten de varmış...

Herkesin kulaktan dolma bildiği periler gerçekten de varmış. Sadece filmlerden Aşina olduğumuz o periler Türkiye'ye de ayak basmış. O şehirde su perilerinin izini rastlandı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarıyla tüm gerçekler gün yüzüne çıkıyor M.S 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Nymphe, perilerin Türkiye'deki ayağı olduğu. Bartın'ın Amasra ilçesinde Bedesten bölgesinde yapılan sondaj çalışmaları gerçekleri bir bir gün yüzüne çıkardı. İşte tüm detaylar…

SU PERİSİ GERÇEKTEN DE VARMIŞ


Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen sondaj çalışmaları, tarihi bir gerçekliğe imza attı. M.S 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli gerçekleri bir bir gün yüzüne çıkardı. Amasra Müze Müdürlüğü, Kum Mahallesi'nde temizlik, tarihi yapıları ortaya çıkartma ve alanın tespiti için sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

amasra-peri-001.jpg

Gerçekleştirilen sondaj çalışmaları kapsamında yerin 3 metre altında "su perisi heykeli"ne rastlanıldığı bildirildi. Milattan sonra 2 yüzyıla ait olduğu düşünülen heykelin Müze Müdürlüğü görevlileri tarafından koruma altına alındığı aktarıldı.
​​​​​​

1800 YIL ÖNCESİNE IŞIK TUTUYOR

Koruma altına alınan heykel ile birlikte merak edilen sorularda araştırılmaya devam ediyor. Müze Müdürü Zübeyde Kuru, halk arasında Bedesten olarak bilinen bölgenin turizme kazandırılması için çalışmaların yoğun bir şekilde bildirildiğini söyledi. Tarihi bedestende yapılan kazılarda 1800 yıllık Su Perisi heykelinin bulunduğu aktarıldı. Çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirten Kuru, bölgede güzel gelişmeler kaydedildiğini ifade etti.

peri-heykeli-001.jpg

AMASRA KALESİ'NDE BULUNDU

Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan Amasra Kalesi'nde temizlik çalışmalarının başlayacağını ifade eden Kuru, "Kalede bulunan bitkiler taşların aralanın açılmasına sebep olmakta. Ayrıca görseli bozmakta. Bununla ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün yetkili kıldığı bir firma vasıtasıyla bu hafta önce mekanik temizlik, daha sonrasında da ilaçlı temizlik çalışmalarına başlanacaktır." ifadeleriyle konuşmalarına devam etti.

amasra-perileri-001.jpg​​​​​​​
3 etap halinde planlanan çalışmaları değinen Kuru, tarihi ve destanda yapılan kazılarla 1800 yıllık Su Perisi heykelinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi. Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı, bulunan heykeli sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Yapılan paylaşımda, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2. yüzyıla ait ve Nymphe olduğu değerlendirilen, 1,53 cm yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN