Pervin Buldan: Saldırı organize bir katliam planı

Pervin Buldan: Saldırı organize bir katliam planı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İzmir il binasına düzenlenen saldırının organize bir katliam planı olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımız yarım saat önce buraya gelmiş olsalardı ya da katil yarım saat sonra gelmiş olsaydı bugün bu kentte büyük bir katliam gerçekleşmiş olacaktı” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün saldırı gerçekleşen ve Deniz Poyraz isimli çalışanın hayatını kaybettiği İzmir'deki parti binasına gitti.

Buldan, yaptığı incelemelerin ardından "Bugün Deniz arkadaşımız şehadetiyle birlikte yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz" dedi.

"Başta Deniz'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, partili arkadaşlarımıza ve hepinizin başı sağ olsun" diyen Buldan, "Bu cinayetler ilk değil, biz bu cinayetleri, bu filmleri çok gördük, çok seyrettik. Bize biat edeceksiniz diyenlere karşı, 'Bizim önümüzde diz çökeceksiniz' diyenlere karşı asla diz çökmedik, bundan sonra da diz çökmeyeceğiz, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BU, ORGANİZE BİR KATLİAM PLANIDIR'

Saldırının yarım saat sonra gecikmesi halinde kentte büyük bir katliam yaşanmış olacağını belirten Bulan, şunları söyledi:

"Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek üzere bir katil yollandı. Ama tesadüfen içeride sadece Deniz vardı, arkadaşlarımız yarım saat önce buraya gelmiş olsalardı ya da katil yarım saat sonra gelmiş olsaydı bugün bu kentte büyük bir katliam gerçekleşmiş olacaktı. Herkesin gözü önünde, elinde silahla, hatta bir değil üç kişi oldukları söyleniyor. Bu kişilerin binaya girmesi, bu, organize bir katliam planıdır."

'CUMHURBAŞKANI BUNU MU KASTETMİŞTİ?'

Buldan ayrıca, "Cumhurbaşkanı, 'Bunlar daha iyi günleriniz' derken, bugünleri mi kastetmişti?" diye sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN