Plakasını değiştirmeyen sürücüye rekor ceza! Bakanlık derhal yapılmalı diyerek uyardı: Yoksa bu cezayı ödeyebilirsiniz

Plakasını değiştirmeyen sürücüye rekor ceza! Bakanlık derhal yapılmalı diyerek uyardı: Yoksa bu cezayı ödeyebilirsiniz

Plakasını değiştirmeyen araç sürücülerine rekor ceza! Bakanlık, 'derhal yapılmalı' diyerek uyardı! Eğer yapmazsanız bu cezayı ödemek zorunda kalabilirsiniz...

İçişleri Bakanlığı, Avrupa Press Plaka (APP) kullanmaya devam edenlere ve sahte plaka kullananlara yönelik sert tedbirleri duyurdu. 1 Ocak 2024 ve sonrasında ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunmasının zorunlu hale getirildiği belirtildi.

EĞER YAPMAZSANIZ 32 BİN 170 TL PARA CEZASI ÖDEYECEKSİNİZ

İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı! Hapis ve para cezası yolda

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira para cezası uygulanacağı bildirilirken, sahte plaka kullananlar için ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceği ifade edildi.

Açıklamada, sahte veya APP kullanımı durumunda, araç sahiplerinin derhal bu plakaları çıkartarak belirlenen standartlara uygun plakaları kullanmaya başlamalarının zorunlu olduğu vurgulandı. Trafik kurallarına uyumun, trafik sorunlarının çözümü için önemli olduğu hatırlatılarak, sürücülerden trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyet beklenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN