Polonya Başbakanına ölüm tehdidi: Slovaklar bize örnek gösterdi

Polonya Başbakanına ölüm tehdidi: Slovaklar bize örnek gösterdi

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya düzenlenen suikastın ardından Polonya Başbakanı Donald Tusk, ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Sosyal medyadan kendisine gelen "Slovaklar bize Donald Tusk ile ne yapılması gerektiğine dair bir örnek gösterdi" yazılı mesajı paylaşan Tusk, "Bunlardan çok daha fazla vardı" dedi. Tusk'ın koruma sayısının artırılacağı bildirildi.

Avrupa, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya düzenlenen suikast ile sarsıldı. Fico'nun uğradığı silahlı saldırının ardından Polonya Başbakanı Donald Tusk, sosyal medya hesabından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

'SLOVAKLAR BİZE ÖRNEK GÖSTERDİ'

Kendisine gelen "Bugün Slovaklar bize Donald Tusk ile ne yapılması gerektiğine dair bir örnek gösterdi" yazılı mesajın ekran görüntüsünü paylaşan Tusk, "Dün bunlardan çok fazla vardı." dedi.

KORUMA SAYISI ARTIRILACAK

Wirtualna Polska gazetesinin Polonya Devlet Koruma Servisinden adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde de; Tusk'ın koruma sayısının artırılacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Fico, başkent Bratislava yakınlarındaki Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında kendisini binanın önünde bekleyen vatandaşları selamladığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Vücuduna birden fazla mermi isabet eden Fico, Banska Bystrica eyaletindeki Roosevelt Hastanesine ambulans helikopterle sevk edilmişti.

Ülke basınında, 71 yaşındaki sol görüşlü Slovak vatandaşı Juraj C'nin, hükümetin politikalarını beğenmediği için saldırıyı düzenlediği yer almıştı.

Robert Fico’nun ameliyat edildiği, durumunun istikrarlı olduğu ancak hala ciddiyetini koruduğu duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN