Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Fico'nun vücuduna çok sayıda merminin isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu aktarıldı. Emniyet güçlerinin silahlı saldırganı yakaladığı bildirildi.

Slovakya Haber Ajansı (TARS) haberinde, ülkenin Trencin bölgesinde yer alan Handlova kasabasındaki Kültür Evi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, binaya silahla ateş açıldığı belirtildi.

Silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun, vücuduna çok sayıda merminin isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Silahlı saldırıda Slovakya'da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Fico'nun yaralandığı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

Emniyet güçlerinin silahlı saldırganı yakaladığı bildirildi.

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, saldırıya ilk tepkisinde, başbakana yönelik "vahşi ve acımasız" saldırı karşısında şok olduğunu söyledi ve ona iyileşmesi için güç diledi.

Fico, geçtiğimiz Eylül ayında yapılan seçimlerin ardından popülist-milliyetçi koalisyonun başında Slovakya'da iktidara geri dönmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN