Prof. Dr. Ersoy Çanakkale sarsıntısı sonrası merak edilen soruyu yanıtladı: Büyük İstanbul depreminin ön izlemesi mi?

Prof. Dr. Ersoy Çanakkale sarsıntısı sonrası merak edilen soruyu yanıtladı: Büyük İstanbul depreminin ön izlemesi mi?

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Ersoy açıklamalarda bulundu. Ersoy, depremin olası İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin soruya, "Marmara Denizi içerisinde beklediğimiz büyük depreme ilişkin değil, Güney kollarla ilişkili bir deprem olsa gerek" yanıtını verdi.

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin İstanbul'da beklenen büyük depremi tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy'un değerlendirmelerine göre, bu deprem Marmara Denizi içerisinde beklenen büyük depreme ilişkin değil, güney kollarla ilişkili bir deprem olarak değerlendirilmelidir.

BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEYECEK Mİ?

Prof. Ersoy, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalarda, İstanbul'da beklenen büyük depremi tetikleyip tetiklemeyeceği sorusuna, "Marmara Denizi içerisinde beklediğimiz büyük depreme ilişkin değil, Güney kollarla ilişkili bir deprem olsa gerek" şeklinde yanıt verdi. Bu açıklama, İstanbul'da beklenen büyük depreminin doğrudan etkilenmeyeceğini, ancak Güney Marmara'daki fay zonlarıyla ilgili bir aktivite olduğunu göstermektedir.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Silivri ile Gölcük arasında 7'nin üzerinde büyük bir deprem bekliyoruzProf. Dr. Şükrü Ersoy

'BÖLGEDEKİ AKTİVİTE DİKKATLE İZLENMELİ'

Ersoy, açıklamalarında 1953'te Yenice Gönen depreminin bölgede büyük yıkıma neden olduğunu hatırlatarak, son günlerde Gemlik Körfezi ve Güney Marmara'da artan deprem aktivitelerine dikkat çekti. Özellikle, 4-5 büyüklüğündeki depremlerin Gemlik Körfezi ve Biga yarımadası çevresinde sıkça görüldüğünü belirten Ersoy, bölgedeki aktivitenin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da yaşanan depremlere ilişkin tetikleyici bir etki olup olmayacağına dair bir yargıya varmanın zor olduğunu belirten Ersoy, depremin yerin derinliği, fay hattı yapısı ve binanın dayanıklılığı gibi faktörlere bağlı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Güney Marmara'daki depremlerin, İstanbul'daki depremleri tetikleme ihtimalinin düşük olduğunu savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN