Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu ve önümüzdeki günlere dair hava durumu tahminlerini paylaştı. Doğu bölgelerdeki yüksek kesimlerde kar yağışı beklenirken, Batı ve Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarıları dikkat çekiyor.
YÜKSEKLERDE KAR YAĞIŞI KAPIDA
Prof. Dr. Şen'in açıklamasına göre, en az 1500-2000 metrenin üzerindeki dağlık alanlarda kar yağışı görülecek. Özellikle Ilgaz Dağı, Erciyes Dağı, Palandöken ve Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde Cumartesi akşamı ve Pazar günü kar yağışı bekleniyor.
Şehir merkezlerinde kar beklenmezken, Erzurum ve Erzincan'ın yüksek kesimlerinde ise sulu kar şeklinde yağış görülebilir.
DOĞU'DA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, ARDINDAN YÜKSELİŞ VAR
Doğu bölgelerde sıcaklıkların 6-7 dereceye varan düşüşlerle hissedilir şekilde azalacağı belirtiliyor. Ancak bu düşüşün geçici olduğu vurgulandı. Pazartesi gününden itibaren ise sıcaklıkların tüm Türkiye'de tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
BATI'DA SICAKLIKLAR ORTALAMANIN ÜZERİNDE, İSTANBUL'DA YAĞIŞ ETKİSİ
Batı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyrediyor.
İstanbul: Yarın ve Cumartesi gün 19-20 derece olması beklenirken, bugün yağış nedeniyle sıcaklık daha düşük. Özellikle Anadolu Yakası'nda akşama kadar devam edecek yağış alan yerlerde sıcaklıklar 14-15 dereceye kadar düştü.
İzmir: 22 derece
Antalya: 24 derece
Ankara: 16 derece
LODOS UYARISI
Lodos rüzgarının Anadolu'nun, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli eseceği belirtildi. Rüzgarın hızının güneybatıdan yer yer 60-70 kilometreye kadar ulaşabileceği kaydedildi.
ŞİDDETLİ YAĞIŞ DİKKAT!
Güneydoğu Anadolu'da yağmur bekleniyor. Bununla birlikte, Sivas, Erzincan ve Kastamonu civarları ile Batı Karadeniz'in hemen hemen tamamında yağışın kuvvetli olması bekleniyor. Prof. Dr. Şen, özellikle Cumartesi günü Batı Karadeniz kıyılarındaki yağışa dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, 3-4 sene önce yaşanan su baskınlarının tekrarlanmaması için uyarıda bulundu.
Pazar günü Anadolu'da sıcaklıklar biraz düşerken, Batı'da bir değişiklik beklenmiyor; ancak Pazartesi'den sonra sıcaklıklar tekrar ortalamanın üzerine çıkacak.
