Prof.Dr. Özgenç'ten Erdoğan'a açık mektup: Hukuka geri dönülmesi kaçınılmaz

Prof.Dr. Özgenç'ten Erdoğan'a açık mektup: Hukuka geri dönülmesi kaçınılmaz

Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, daha önce dövizdeki sert yükseliş nedeniyle hükümetin Anayasa'nın 119. maddesine göre OHAL kararı alabileceğini iddia etmişti. Prof. Dr. İzzet Özgenç, bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Hukuk alanında ve bazı soruşturmalarda yanlışlar olduğunu belirten Özgenç, "Bu yanlışların sebebiyet verdiği mağduriyetlerin giderilebilmesi veya en azından azaltılabilmesi için hukuka geri dönülmesi kaçınılmazdır" dedi.

Döviz kurundaki sert yükselişle Türk Lirası'nda yaşanan büyük değer kaybının ardından, AK Parti'ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık görüşlerine başvurduğu bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, daha önce Twitter hesabından 'OHAL' uyarısında bulunmuştu.

AK Parti hükûmetinde terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasına öncülük eden Prof. Dr. İzzet Özgenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdı.

Twitter hesabından mektubu paylaşan Özgenç, ekonomideki sorunların çözümünde birinci şartın hukuka geri dönmek olduğunu ifade etti.

Özgenç, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanım sizinle olan şahsi tanışıklığım 1994 yılına kadar gider. Bu süreçte sizinle olan ilişkilerimde hep hukuku önceleyen bir duruş sergiledim. Türkiye'de hukuk alanında ve özellikle yapılan belirli soruşturma ve kovuşturmalara ilişkin olarak görebildiğim yanlışları başta zatıaliniz olmak üzere ilgili kamu otoritelerine arz etmeme rağmen, bu girişimlerimden sonuç alınmamış ve belirli yanlışların yapılmasına ısrarla devam edilmiştir. Gelinen nokta itibarıyla bu yanlışlar sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Bu yanlışların yanlışla telafisi imkanı da bulunmamakta. Bu yanlışların sebebiyet verdiği mağduriyetlerin giderilebilmesi veya en azından azaltılabilmesi için hukuka geri dönülmesi kaçınılmazdır.

Anayasa Mahkemesi'nin son tarihlerde verdiği bazı kararlar hukuka geri dönülmesi konusunda adım atılmasını gerekli kılmakta. Hukuk alanındaki bu yanlışlar, özellikle uluslararası camiadaki itibarımızı ve uluslararası ilişkilerimizi olumsuz etkilemektedir.

Başta belirli soruşturma ve kovuşturmalar olmak üzere, uluslararası ilişkiler ve hatta ekonomik ve finansal alanda yaşadığımız sorunların çözümünde birinci koşulun hukuka geri dönmek olduğunu arz ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN