Prof. Dr. Özlem Kumrular son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Özlem Kumrular son yolculuğuna uğurlandı

Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Özlem Kumrular, bir yıl önce İsviçre'nin Zürih kentinde geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda tedavi görmüş, ancak dün hayatını kaybetmişti. Kumrular için Üsküdar Valide-i Cedid Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi ve törenin ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Özlem Kumrular (50), dün hayatını kaybetti. Kumrular için Üsküdar'da bulunan Valide-i Cedid Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakın arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri katıldı. Törende, Kumrular'ın annesi İffet Kumrular ve babası İsmail Kumrular, taziyeleri kabul ederken, cenaze namazını Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Kumrular'ın yakın arkadaşı tarihçi Pelin Batu gibi isimler yönetti.

9377569.jpg

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Kumrular, Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kumrular için "Hazin bir olay, çok yetenekli bir çocuk, çok yetenekli bir tarihçiydi. Kısa zamanda öğrenirdi, bir sürü diller bilir, bunlarla tetkikat yapmıştır. Akdeniz tarihi, muhtelif memleketlerin donanma tarihi, mutfağa varana kadar. Kendince hayat dolu ve farklı biriydi, mutlu yaşamaya çalışırdı, cemiyet ona uyar mıydı o konularda bilemiyorum. Tabi ki bizim için bir kayıp. Yaşasaydı mutlaka değeri çok daha iyi anlaşılacaktı." şeklinde konuştu.

Cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Pelin Batu ise Kumrular'ı "Özlem benim son yıllarda en yakın arkadaşlarımdan bir tanesiydi. Bana en çok ilham veren insanlardan bir tanesiydi. O kısacık hayatına 20’ye yakın kitap, 11 dil ve çok fazla anı, gezi ve güzellikler bıraktı. Bir kere ben, bir arkadaşı olarak onun kaybını çok derinden hissediyorum ama bir de ülkemiz adına böyle insanlar kolay yetişmiyor, o kadar farklı bir yazardı. En son dedektif romanını yazıyordu. Ondan önce biz bir program çekiyorduk, onun pilotunu hazırlayıp yayınlayacaktık." sözleriyle anlattı.

9377571.jpg

Kumrular, 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra doktorasını İspanya'daki Salamanca Üniversitesi'nde aldı. Kumrular, "Kösem Sultan" ve "Haremde Taht Kuranlar: Nurbanu ve Safiye Sultan" gibi tarihi kurgu romanlarla ve "Muhteşem Süleyman", "Zaman Treni" ve "Sultanın Mutfağı" gibi eserlerle tanınıyordu. Ayrıca 2016 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Bu aralar sokakta ölüm gelirse bütün kitaplarım Boğaziçi Üniversitesi'ne gitsin. Vasiyetimdir. Olduğunca tatlı rüyalar." ifadeleriyle anılmıştı. Kumrular, geçtiğimiz sene Haziran ayında İsviçre'de geçirdiği kaza sonrasında, tedavisine İstanbul'da bir hastanede devam etmişti.

9377567.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN