Pul biber diye talaş yemişiz! Sahte pul biber bu yöntemle hemen anlaşılıyor

Pul biber diye talaş yemişiz! Sahte pul biber bu yöntemle hemen anlaşılıyor

Gıda sektöründe sık görülen dolandırıcılar bu kez pul biber yerine talaş satmaya başladı. Peynir, zeytin ve daha birçok ürünün ardından pul biberinde dolandırıcısı çıktı. Peki, sahte pul biber nasıl anlaşılır? İşte o yöntem...

Son zamanlarda artan gıda dolandırıcıları, şimdi de pul bibere dadandı. Pul biber yerine talaş satan dolandırıcıları gün yüzüne çıkartacak yöntem paylaşıldı. İşte pul biberin gerçeğiyle sahtesini ayırt etmenizi sağlayacak o yöntem...

SAHTE PUL BİBER

Mutfakta ve yemeklerde bol bol tüketilen pul biber, gıda dolandırıcılarının eline düştü. En çok kullanılan baharat türlerinden birisi olan pul biber yerine yıllarca talaş yemiş olabilirsiniz. Talaşın üzerine gıda boyası ve aroma dökerek boyayan dolandırıcılar tüketicilerin sağlığını da tehlikeye atıyor. Son dönemlerde artan gıda dolandırıcıları üzerine, pul biberin sahte olup olmadığının anlamanın basit yolu paylaşıldı.

0x0-sahte-pul-biber-nasil-anlasilir-bu-taktikle-hemen-belli-oluyor-1709730660046.webp

UZMANLAR YÖNTEMİ AÇIKLADI

Pul biber yapılırken, 1 kilo çıkması için 10 kilo biber kullanılması gerekir. Fakat, kullanıcılar masraftan kaçmak adına çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemler sağlık açısından tüketicileri riske atıyor. Sahte pul biberini nasıl anlayacağını bilmeyenler konusunda uzmanlardan açıklama geldi. Son derece basit olan bu yöntem sayesinde anlayabilirsiniz.

kirmiz-pul-biber.webp

SAHTE PUL BİBER NASIL ANLAŞILIR?

Uzmanlar sahte olup olmadığını anlamanın yolu olarak pul biberini suya konulmasını öneriyor. Pul biberin suya kattığı renk koyu kırmızı olması halinde sahte olduğu anlaşılır. Üzerinde kullanılan gıda boyası suya geçer. Fakat pul biber az miktarda renk verirse bu gerçek olduğuna işarettir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN