'Putin'in zaferi Türkiye'nin drone programını vurabilir'

'Putin'in zaferi Türkiye'nin drone programını vurabilir'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 18'inci gününde çatışmalar devam ediyor. ABD'nin önde gelen finans dergisi Forbes, - Rusya- Ukrayna savaşında Putin'in zafer kazanması durumunda bunun Türkiye'nin drone programına ciddi şekilde zarar vereceğini yazdı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Forbes, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Türkiye’ye olası etkilerini kaleme aldı. Forbes, “Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi Türkiye’nin drone programına ciddi bir zarar verebilir” başlığı altında yaşanan son gelişmeler ışığında kapsamlı bir analiz yayımladı.

Makalede, “Eğer Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy hükümetini yenerse bu Türkiye’nin drone programı ile birlikte diğer askeri hava sistemleri projelerinde büyük bir sıkıntıya sebep olur. Ankara ve Kiev’in birlikte drone üretmek gibi büyük planları vardı” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin son yıllarda en az 20 İHA ve SİHA sattığına dikkat çekilirken bunların Rusya ile savaşta aktif olarak kullanıldığı belirtildi. Ukrayna’nın ayrıca Türkiye’ye motor tedarik ettiği de belirtilirken savaştan önce iki ülke arasındaki iş birliğinin genişlediği de aktarıldı.

“RUSYA, TÜRKİYE YERİNE RUS ŞİRKETLERİNİ İSTİYOR”

Forbes’a konuşan uzmanlar, “Rusya, Türkiye ile iş birliği yapan Zelenskiy hükümetini değiştirerek Türkiye yerine Rus şirketlerini onun yerine koymayı planlıyor. ABD ve AB’nin yaptırımlarıyla birlikte savaştan sonra Türkiye’nin Rusya destekli bir Ukrayna rejimiyle iş yapması çok zor olacak” yorumunda bulundu.

Ukrayna’da yaşanan krizin Türkiye’deki İHA ve SİHA üretimini de sekteye uğratabileceği belirtilirken bu sebeple ticaretin de yavaşlayabileceğine dikkat çekildi. Dergiye konuşan uzmanlar, Türkiye’nin askeri-teknik partneri Ukrayna’nın olası bir kaybı durumunda farklı alternatiflere yönelebileceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN