Ramazan ayına geri sayım başladı! 11 ayın sultanı geliyor: 2024 ramazan ayı ne zaman? Oruç ne zaman başlıyor?

Ramazan ayına geri sayım başladı! 11 ayın sultanı geliyor: 2024 ramazan ayı ne zaman? Oruç ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Sayılı günler kala 11 ayın sultanı için sabırsızlık sürüyor. Peki, ilk iftar ve sahur hangi gün yapılacak? İşte orucun başladığı tarih...

Yeni yılla beraber Ramazan ayı da yaklaştı. Müslümanlar tarafından merak edilen orucun başlangıç tarihi paylaşıldı. İslam dünyasında oldukça önemli olan 11 ayın sultanı Ramazan, milyonlarca Müslüman tarafından araştırılamaya başlandı. İlk sahur ve ilk iftar günü merak konusu oldu.

11 AYIN SULTANI GELİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı için takvim paylaşıldı. Dini takvime göre, yeni yılda Ramazan ayının 11 Mart günü başlayacağı paylaşıldı. Müslümanlar için oldukça özel olan Ramazan ayı, rahmet ve marifet mevsimi olarak da bilinir. Ay boyunca ibadetini sürdüren Müslümanlar, oruç tutarak bu ibadetini yerine getirir.

RAMAZAN BAYRAMI

Orucun ardından Ramazan Bayramı gelir. Ramazan Bayramı, 10 Nisan 2024 tarihinde başlayarak 12 Nisan 2024 tarihine kadar sürecek.

İLK SAHUR VE İLK İFTAR

11 Mart sabaha karşı sahura kalkacak olan Müslümanlar, aynı gün içerisinde akşam saatlerine doğru iftar vaktiyle orucunu açacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN