Ramazan davulu yerine flamenko gitar istiyor! O akademisyenden yine sansasyonel bir paylaşım geldi...

Ramazan davulu yerine flamenko gitar istiyor! O akademisyenden yine sansasyonel bir paylaşım geldi...

Hayvanseverleri kızdıran paylaşımlarıyla gündem olan akademisyen Yüksel Hoş bu sefer de Ramazan davuluna karşı flamenko gitar ya da akordeon önerisiyle gündemde. Hoş, yaptığı paylaşımla "Madem dine ekledik bir bidat bari estetik olsun…” dedi.

Daha önce sokak hayvanlarıyla ilgili tepki çeken paylaşımlarıyla bilinen Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Hoş, bu sefer de tartışmaya yol açabilecek bir söylemle gündeme geldi.

Hoş, insanların sahura kalkması için davul yerine gitar, keman veya akordeon çalınmasını önererek “Madem dine ekledik bir bidat, bari estetik olsun…” dedi.

yuksel-hos-trakya-uni.jpg

İşte Yüksel Hoş'un paylaşımı:

ramazan-davulu.jpg

RAMAZAN DAVULU BİDAT MI?


Peygamber zamanında olmayıp sonradan dini gelenek haline getirilen uygulamalar için kullanılan bidat kavramı içine pek çok şeyle beraber ramazan ayında davul çalarak sahura kaldırma uygulamasını da alıyor. "Ramazan'da davulla sahura kaldırma bidat mıdır?" sorusuna ilahiyatçı Nureddin Yıldız şu cevabı veriyor:

"Ramazan ayında davulla sahur bildirisi yapmak, zamanında bir ihtiyaçtan kaynaklanıyordu. İnsanların evlerinde saat bulunmayan zamanlar için büyük bir ihtiyaçtı. Artık sıradan bir kültür olmanın ötesinde değeri yoktur. Dinle bağlantılı, dini değeri olan bir niteliği de yoktur."

yuksel.jpg

KÖPEKLERİN NASIL ZEHİRLENDİĞİNİ DETAYIYLA ANLATMIŞTI


Twitter hesabından başıboş sokak köpeklerine karşı tedbir alınması çağrıları yapan Yüksel Hoş, sokak köpeklerinin zehirlenmesi için “zehir tarifi” paylaştığı haberleriyle gündeme gelerek hayvanseverlerin tepkisini çekmişti. Hayvanların acı çekmesini istemediğini ancak tedbir alınması gerektiğini savunan Hoş'un genel olarak hayvanların saçtığı tehlikeler hakkında paylaşımlar yapması dikkat çekmişti.


Sosyal medyada bir grup hayvansever Yüksek Hoş’un tutuklanması ve yargılanması için kampanya başlatmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN