Ramazan geleneği fuar gençleri bekliyor

Ramazan geleneği fuar gençleri bekliyor

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı önderliğinde düzenlenen 40. Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul ve Ankara’da kapılarını açtı. Fatih Camii’nin avlusunda yer alan fuarın açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş “Gençlerimizin kitap okuma sayılarının arttığını görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Gençlerimizi fuarlara yönlendirelim” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen 40’ıncı Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı dün İstanbul ve Ankara’da kapılarını açtı. İstanbul’daki fuarlar, Fatih ve Büyük Çamlıca camiilerinde ziyaretçileriyle buluştu. Fatih Camii avlusunda yer alan fuarın açılışı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Erbaş, şunları kaydetti:

“Son yıllarda gençlerimizin kitap okuma sayılarının arttığını görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Bizim medeniyetimiz kitap, kütüphane medeniyeti. Bu millet kitaba ve kütüphaneye sahip çıktığı zamanlarda hep ilerlemiş, hep yükselmiş. Kitaptan ve kütüphaneden uzaklaştığı zamanlarda gerilemiştir.”

Özellikle çocuk ve gençlerin kitap okuması gerektiğini vurgulayan Erbaş, kitap fuarlarına yönlendirilmeleri gerektiğini kaydetti. 17 Nisan’a kadar açık İstanbul ve Ankara’da devam edecek fuarlarda, söyleşi ve imza programlarının yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere de yer verilecek.

Fuarda 150’den fazla yayınevinin binlerce kitabının okuyucularla buluşacağı fuarlarda ilim, edebiyat, tarih, kültür ve sanat, aile, genç, çocuk gibi birçok kategoride kitaplar çeşitli indirimlerle satışa sunulacak. Fuarlarda ayrıca çocuklar için Karagöz, Hacivat, Nasrettin Hoca gibi geleneksel kültürümüze uygun oyunlar ve etkinlikler sahnelenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN