Ramazan İmsakiyesi 2022! İstanbul Ankara İzmir Antalya Diyarbakır Trabzon başta 81 ilde sahur ve iftar için ezan kaçta okunacak?

Ramazan İmsakiyesi 2022! İstanbul Ankara İzmir Antalya Diyarbakır Trabzon başta 81 ilde sahur ve iftar için ezan kaçta okunacak?

Türkiye Ramazan'ın ilk gününü 2 Nisan Cumartesi idrak edecek. Ramazan 2022 imsakiyesi sahur ve iftar vakitleri belli oldu. Türkiye Cumartesi ilk sahuru yapıp 1 Mayıs Pazar günü son orucunu tutarak Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. İşte İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Aydın, Diyarbakır, Antalya, Trabzon, Iğdır ve diğer illerimizin 2022 Ramazan ayı imsak ve sahur saatleri...

Ramazan ayında oruç tutan insanlar sabah sahur vaktinin bitimi yani imsak saati ile akşam iftar saatinin hangi saatler olduğunu merak ediyor. Türkiye'de bu sene Ramazan ayının ilk günü 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayıp 1 Mayıs 2022 Pazar günü sona erecek. Arefe günü Pazar'a denk gelecek. Son oruçlarını tutan Müslümanlar 2 Mayıs Pazartesi Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayram sevinci yaşayacak.

ayasofya-haber-1-001.jpg

Ramazan İmsakiyesi Ramazan ayında her evde mutlaka olması gereken takvimler arasında yer alır. Ramazan boyunca imsak saatlerini ve iftar saatlerini bu takvime bakarak takip eden Müslümanlar oruçlarını ezanın okunmasıyla açar. Çoğumuz Ramazan imsakiyesini evinde basılı matbu kağıt üzerindeki takvimden bakarız ancak internetin yaygınlaşması ve dijitalleşen dünyada Ramazan ayına özel imsakiyeler internet ortamında da yayınlanıyor. Biz de Ramazan 2022'nin ilk günü İstanbul'da sahur ve iftar saatlerini sizler için araştırdık.

İŞTE RAMAZAN 2022 İMSAKİYESİ...

ramazan-1.jpgramazan-imsakiye-2.jpgramazan-imsakiye-3.jpg

Türkiye'nin 81 ilinde sahur ve iftar saatlerini gösteren imsakiye ve namaz vakitlerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web adresi https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR/9535/arnavutkoy-icin-namaz-vakti bağlantısına tıklayarak ilinizdeki imsak ve iftar vakitlerini takip edebilirsiniz.

İSTANBUL İL MÜFTÜSÜ: AYASOFYA'DA TİTİZLİKLE İCRA EDİLECEK PROGRAMLAR HAZIRLANDI

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl sonra ilk defa teravih namazı kılınacak olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayında Ayasofya Camii’ndeki programlar daha özen ve titizlikle hazırlandı. Mukabeleler, Enderun teravihleri, vaazlar, temcitler, selalarla o coşkuyu yansıtabilmek için var gücümüzle çalışıp Ramazan ayını sağlık, afiyetle idrak edeceğiz” dedi.

istanbul-il-muftusu-safi-arpagus.jpg

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ramazan ayı öncesinde hazırlanan programla ilgili açıklamalarda bulundu. Pandemi dolayısıyla camilerde temizlik çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Arpaguş, 2 yıl aradan sonra teravih namazlarında yoğun bir cemaat beklendiğini dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ilk teravih namazını Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde kıldıracağını ifade eden Arpaguş, 2 yıl aradan sonra teravih namazlarına daha yoğun cemaatin beklendiği kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN