Ramazan öncesi pideye yeni zam: Fiyatı daha da artacak

Ramazan öncesi pideye yeni zam: Fiyatı daha da artacak

Ramazan ayına sayılı günler kala Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, pideye yeni zam geleceğini duyurdu. Kolivar, fırınların maliyet artışlarını karşılayamadığını ve üreticilerin artık istedikleri gibi gram ve fiyat uyguladığını belirtti.

Ramazan ayına sayılı günler kala Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, pideye yeni zam geleceğini söyledi. Kolivar, fırınların maliyet artışlarını karşılayamadığını ve üreticilerin artık kendi istedikleri gibi gram ve fiyat uyguladığını açıkladı. 400 gramlık pidenin de semt farkına göre 7.5-10 TL arasında satılacağını belirtti.

YUMURTASIZ MENEMEN, SUSAMSIZ PİDE OLMAZ

Normal pidenin 400 gram olması gerektiğini vurgulayan Kolivar, bunun altında kalan pidenin kuruduğunu belirtti. 330 gramlık pidenin 6 TL'ye satılacağını ancak çok sayıda fırının buna uymayacağını ifade eden Kolivar, 400 gramlık pidenin de semtler arasındaki farkla 7.5-10 TL arasında satılacağını kaydetti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kolivar, “Pide 400 gramın altında olmaz. Olursa kurur. İftardan sahura kalmaz” dedi. Bazı fırıncıların susamsız, çörek otsuz pide sözlerine tepki gösteren Cihan Kolivar, “Yumurtasız menemen nasıl olmuyorsa susamsız pide de olmaz” dedi.

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü ekmek satışlarında gözlemlediklerini ifade eden Kolivar, pide satışlarının da eski Ramazanlara göre daha az olacağını öngördüklerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN