Ramazanda kurban keseceklere müjdeli haber! Et fiyatlarıyla ilgili flaş karar duyuruldu

Ramazanda kurban keseceklere müjdeli haber! Et fiyatlarıyla ilgili flaş karar duyuruldu

Ramazan ayına kısa bir süre kala et fiyatları hakkında araştırmalarda devam ediyor. Et fiyatları için spekülatif fiyatlar konuşulurken açıklama Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan geldi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Yılbaşı itibariyle 3 kez zamlanan et fiyatları dikkat çekerken konu hakkındaki açıklama Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’dan geldi. Ramazan ayı bu sene nisan ayına denk gelmektedir. Ramazan'dan önce fiyatlara yapılan artışlar her yıl tartışma konusu olurken et fiyatları hakkında da spekülatif rakamlar konuşuluyor. Ramazan ayı bitimine kadar kırmızı et fiyatlarında değişiklik yapılmayacağı belirtildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ET FİYATLARI TARTIŞMA KONUSU YARATIYOR


Türkiye'deki kişi başı et tüketiminin artması için yapılan çalışmalar kapsamında ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yardımcı, Ankara'da konu hakkında bir toplantı yapıldığını belirtti. Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı kapsamında Ramazan ayı öncesinde tartışmalara neden olan et fiyatları hakkında alınan kararları aktardı.

et-fiyatlari-yukseldi.jpg


Ramazana 2 ay kala et fiyatlarının artması için spekülatörlük yaptıklarına ifade eden Yardımcı, ülkede yeterince hayvan ve et olduğunu söyledi. Girdi maliyetlerinin ister istemez et fiyatlarına yansıdığını vurgulayan Yardımcı, “Türkiye'nin tek gündemi sanki etmiş gibi spekülatörlük yapıyorlar, gündem yaratmaya çalışıyorlar. Eti gündemden kaldıracağız. Et önemli gıdamız, içinde tüm vitaminler var. Kalsiyum, fosfor, A, B, B12 vitaminleri bakımından zengin. İnsan hücrelerini yenileyen önemli bir gıda. İnsanımız gitsin etini alsın istiyoruz." sözlerine dile getirdi.

“BU KEZ KARŞI DEĞİLİM”

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan için hazırlık yaptıklarını ifade eden Yardımcı, ihtiyaç olması durumunda üreticilerin de maliyetleri göz önüne alınarak piyasaya taze karkas et satışı yapılabileceğini belirtti. Alınan kararın hem vatandaşın ucuz et yemesine hem de devletin fiyatta denge sağlamasına neden olduğunu aktaran Yardımcı, hem üreticiyi yani kasabı hem de vatandaşı korumanın önemli olduğunun altını çizdi.

et-fiyatlarina-zam.jpg

Ramazan ayı için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyleyen Yardımcı, her yıl Ramazanda söylediği spekülatörlerin meydana çıktığını aktardı. Fiyatların dengelenmesi için Et ve Süt Kurumu aracılığıyla devlet tarafından ek getirildiğini sözlerine ekleyen Yardımcı, bu duruma hep karşı olmasına rağmen bu kez karşı olmadığının altını çizdi. Devletin spekülatörler için gerekeni yapacağını vurgulayan Yardımcı, Et ve Süt Kurumu denge olsun, hem üreticiyi hem esnafı korusun ve herkes kazansın istiyoruz. Ramazan bitene kadar elimizden geldiğince kırmızı ete zam yapmayacağız. Spekülatörlerin karşısındayız, korkumuz da yok. Her yıl aynısını yapıyorlar, devletimiz buna yönelik tedbirini alıyor." dedi

ET ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?


Vatandaşların et alırken dikkat etmesi gereken hususlara değinen Yardımcı, rengi ne kokusuna bakılması gerektiğini belirtti. Yardımcı, vatandaşların hazır kıyma yerine etten kıyma çektirmesini tavsiye etti.

kirmizi-et-fiyatlari.jpg
Esnafa verilen 500 bin TL'lik kredinin sektöre pozitif yansıdığını ifade eden Yardımcı, buzağı ölümlerinin önüne geçmek adına atılan adımların da başarılı olduğunu vurguladı. Her yıl doğum aşamasında 300.000 buzağının öldüğünü dile getiren Yardımcı, yapılan aşılarla 200 buzağının kurtarıldığının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN