Resmi Gazete’de resmen duyuruldu! O ehliyete sahip olanlar artık motor kullanabilecek

Resmi Gazete’de resmen duyuruldu! O ehliyete sahip olanlar artık motor kullanabilecek

Ehliyeti olanlar için yeni karar yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan yeni düzenlemeye göre, B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc’ye kadar motorları kullanma yetkisine sahip olacaklar

Yayınlanan karara göre motorlu araç kullanmak isteyenler yetkiyi elde etmek için, A sınıfı motor ehliyetine geçiş yapmak isteyenlerden farklı olarak, bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte detaylar

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” adı altında Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kurala göre, B sınıfı ehliyet sahiplerinin en az 2 yıllık sürüş deneyimine sahip olmaları, sağlık koşullarını karşılamaları ve daha önce ehliyetlerinin alıkonulmamış olması gerekiyor.

EHLİYETTE YENİ DÖNEM

img-2888.jpeg

Ayrıca, belirli bir direksiyon eğitimi kursunu başarıyla tamamlamaları ve bu eğitimin sonunda yapılan uygulama sınavından geçmeleri şartı da var. Kişi başarılı olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi kayıtlarına işlenmesiyle, 125 cc’ye kadar motor kullanma hakkı kazanacak.

2 YILDA EHLİYETLERİNE İŞLETEBİLECEKLER

Bu işlem için sürücü belgesine herhangi bir ek bilgi yazılmasına gerek yok; ancak ilgili sürücüler, isterlerse bu sertifikayı 2 yıl içinde ehliyetlerine işletebilecekler. Yeni yönetmelik, yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN