Ressam Ahmet Güneştekin’den Van tepkisi: Nasıl utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz

Ressam Ahmet Güneştekin’den Van tepkisi: Nasıl utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınıp mazbatanın AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesine Ressam Ahmet Güneştekin tepki gösterdi. Güneştekin, "Nasıl utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz! Bir insan, bir sanatçı olarak Türkiye’de yaşanan hukuk ve demokrasi ihlallerine tanıklık etmek çok ağır bir yük!" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı. İl Seçim Kurulu'nun, Zeydan'ın mazbatasını AK Partili Abdulahat Arvas'a verdi. Zeydan'ın mazbatasının alınmasına Ressam Ahmet Güneştekin'den tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Güneştekin şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl utanç verici bir zamana tanıklık ediyoruz! Bir insan, bir sanatçı olarak Türkiye’de yaşanan hukuk ve demokrasi ihlallerine tanıklık etmek çok ağır bir yük! Halkın iradesiyle seçilmiş birinin emeği ve başarısının mağlup birinin eline teslim edilmesi utançların en büyüğüdür. Gayrimeşru bir şekilde oturulan her makam hafıza odalarına utanç olarak kaydedilecektir. Derhal bu yanlış karardan dönülmeli ve halkın iradesine saygı duyulmalı. Eğer halk iradesini Kürtleri ayrı tutarak değerlendiriyorsanız, ki öyle gözüküyor, bu daha da büyük bir utanç olarak hanenize yazılacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN