Restoranın duvarında ilginç yaratığı görenler şok geçirdi. Yumuşak dokusu ile yeni bir çığır aştı! Bilim adamları şaşkın

Restoranın duvarında ilginç yaratığı görenler şok geçirdi. Yumuşak dokusu ile yeni bir çığır aştı! Bilim adamları şaşkın

Doğada birçok canlı halen gizemini korumakta. Bir restoranın duvarında gizlice gezinen canlı ise görenleri şaşkına çevirdi. Değişik görünümü ve yumuşak dokusuyla dikkat çeken yaratık bilim dünyasında çığır aştı. Bilim adamları apar topar incelemeye aldı.

Çin'de bulunan bir restoranın duvarında gizlice gezinen canlı bilim dünyasında şok etkisi yarattı. Değişik görünümü ve farklı yapısı ile daha önce görülmemiş bir gizeme sahip olan yaratık apar topar incelemeye alındı.

RESTORANIN DUVARINDA KEŞFEDİLDİ! BİLİM DÜNYASI ŞOKTA

Karanlık duvarlar arasında gizlenen yaratığı görmek için bilim insanları el feneri yardımıyla keşfetti. Sonunda gizemli yaratığa ulaşıldı. Hakemli dergi ZooKeys'te 16 Nisan'da yayınlanan bir araştırmaya göre araştırmacılar, 2014 yılında Yunnan Eyaletinin bir köyünü ziyaret etti. Araştırmaya göre, gece yapılan araştırmalar sırasında araştırmacılar bir restorana girdiler ve duvara tünemiş altı küçük kertenkele buldular. Keşfedilen türe ise Hemiphyllodactylus gengmaensis veya Gengma ince geko adı verildi.

yeni-proje-2024-04-24t123955-898.jpg

Çalışma, Gengma ince kertenkelelerinin yaklaşık 2,6 inç uzunluğunda "küçük" olarak kabul edildiğini söyledi. Gece kertenkelelerinin "sağlam" gövdeleri, "üçgen" kafaları ve "büyük" gözleri vardır.

DAHA ÖNCE BU TÜRE RASTLANMADI...

Araştırmacılar, bir restoranın "sert", çatlaklarla dolu duvarlarında Gengma ince kertenkelelerinin bulunduğunu söyledi. "Bir el feneriyle aydınlatıldığında hayvanlar hızla yarıklara doğru sürünüyordu."

yeni-proje-2024-04-24t123940-949.jpg

Araştırmacılar, yeni türe, keşfedildiği Gengma Dai ve Wa Özerk İlçesi bölgesinden ve şu ana kadar bulunduğu tek bölgeden adını verdiklerini söyledi. Bu ilçe, Pekin'in yaklaşık 2.000 mil güneybatısındaki Yunnan Eyaletinde ve Myanmar sınırında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN