Ruslar Türkiye’den kapış kapış alıyor! Üreticiler fabrika gibi çalışıyor yine yetişmiyor: Kilosu 5 dolardan peynir ekmek gibi...

Ruslar Türkiye’den kapış kapış alıyor! Üreticiler fabrika gibi çalışıyor yine yetişmiyor: Kilosu 5 dolardan peynir ekmek gibi...

Antalya’da üretimi yapılan o ürünü Ruslar Türkiye’den kapış kapış alıyor. Talebe yetişemeyen üreticiler kilosunu 5 dolardan peynir ekmek gibi satıyor…

Antalya’da sebze ve meyve ticareti yapan Tahsin Yılmaz, tropikal meyvelerden avokadoya talebin yüksek olduğu dönemde, Rusya’ya kilosunu 5 dolardan ihraç ettiğini belirtti. Ürün az olduğu için talebi karşılayamadıklarını söyleyen Yılmaz, özellikle Moskova’da Türk avokadosunun tercih edildiğini ve şuanda ürün yetiştiremediklerini aktardı.

FİYATI 1 AYDA %50 ARTTI

Türkiye’deki avokado üretiminin büyük bölümünün karşılandığı Antalya’da, avokado fiyatları da oldukça yüksek. Şuan ağaçlardan yalnızca fuerte ile bebek cinsi avokado hasadı yapılırken, fiyatlar son 1 ay içinde %50 artış gösterdi.

antalyadan-rusyaya-avokado-satisi.jpg

Türk avokadosu özellikle Rusya’dan büyük talep görürken, ürünün az olduğu bu dönemde her şeye rağmen ihracat yine de gerçekleştirildi.

TANESİ 30 KİLOSU 100 TL

Antalya’da 45 senedir sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan Tahsin Yılmaz, avokadonun özellikle Moskova’dan ilgi gördüğünü ve ürünün bulunmasının şuan zor olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda, bebek cinsi avokadonun kilosunun 100 TL, fuerte cinsinin de tanesinin 30, kilosunun 100 TL olduğunu aktardı.

antalyadan-rusyaya-avokado-satisi-1.jpg

Talepteki yoğunluğa rağmen ürün bulamadıkları için zorlandıklarını söyleyen Yılmaz, ihracat için bir tır dolusu avokado gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN