Saati netleşti! Perşembeden pazartesiye kadar hayatı bize zindan edecek

Saati netleşti! Perşembeden pazartesiye kadar hayatı bize zindan edecek

Ağustos ayından bu yana etkili olan Afrika sıcaklıkları son 2 gündür yerini serin havalara bırakmış durumda. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar 'Sıcaklıklar daha da artacak mı? Yağışlar ne zaman geliyor?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Perşembeden pazartesiye kadar hayatı bize zindan edecek! Uzmanlar peş peşe uyararak saat verdi. Sakın dışarıya çıkmayın!

Afrika sıcaklıkları tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Ağustos ayının ilk haftasında etkisini gösteren El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla artırırken İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşmıştı. Son iki gündür sıcak hava yerini yağışlara bırakırken vatandaşlar 'Sıcaklıklar daha da artacak mı? Yağışlar ne zaman kadar sürecek?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Perşembeden pazartesiye kadar hayatı bize zindan edecek! Uzmanlar saat verip uyardı. Sakın dışarıya o günlerde çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Eskişehir, Çankırı çevreleri, Kütahya'nın doğu kesimleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

fdfdfd-2023-08-10t164354-467.jpg

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: PERŞEMBEDEN PAZARTESİYE KADAR DEVAM EDECEK!

Yağışların bir hafta daha devam edeceğini ifade eden CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yaptığı açıklamasında önümüzdeki hava durumuna ilişkin şunları söyledi:

"Bu hafta aşırı sıcaklardan kurtuluyoruz. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düşecek. 7-8 derecelik bir düşüş tüm Türkiye'de görülecek. Bunun yanında Batı Karadeniz ve Göller Bölgesi'nde perşembe günü bir yağış var. Bu hafta yerel olarak bazı bölgelerde yağış göreceğiz. Ama yeterli mi değil, hafif bir yağış olacak. Bu hafta boyunca sıcaklıklar ortalamanın da altına düşecek.

dfdfdf-65.jpg

"SAKIN O GÜNLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN"

Ağustos ayı da sıcak geçecek gibi görünüyor. Geçen haftaki gibi aşırı sıcaklar olur mu olmaz mı onu tahmin etmek zor ama genel olarak baktığımızda ağustos ayı da sıcak geçecek. Bu kış da ılık geçecek. Sıcak demeyelim de ılık geçecek. Yağışsız geçecek gibi görünüyor. Bizi kurak bir kış bekliyor. Suyumuzu iyi kullanalım ve barajlarımızı koruyalım. Yaz biraz daha uzayacak bu sene. Ekim ortasına kadar çok güzel yaz yapabilir. Aşırı sıcak olmayacak, sıcaklıklar ortalamalar civarında. 'Biz bu sene tatile çıkamadık' diyenler için eylül sonu ve ekim ayı da güneyde çok güzel tatil havası olabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN