Sabahın ilk ışıklarıyla başlıyor! Tazyikli suyla yıkamadan kasaya girmiyor! Tarlada 10, markette 40 TL

Sabahın ilk ışıklarıyla başlıyor! Tazyikli suyla yıkamadan kasaya girmiyor! Tarlada 10, markette 40 TL

Sabahın ilk ışıklarıyla yola koyulan işçiler hummalı bir çalışmaya başlıyor gün boyu çalışmalarına devam ediyor. Zorlu hasat süreci hız kesmeden devam ederken vitamin deposu Bu ürünler tarladan markete yolculuğuna başlıyor. Tarlada 10 TL'ye satılan ürünler markette 40 TL'ye yükseliyor.

Adana'nın bereketli topraklarında üretilen ıspanaklar tarladan sofralara yolculuğa başladı. Yoğun talep gören ıspanak için Sabahın erken saatlerinde yola koyulan işçiler zorlu mesai için kolları sıvıyor. Tazyikli sularla yıkanmadan kasalara koyulmayan bu lezzet kamyonları yüklendikten sonra sevkiyat süreci başlıyor.

ZORLU MESAİ DEVAM EDİYOR

Ispanak hasadı ile ilgili açıklamalarda bulunan kadın üretici Necla Peksoy, ıspanak toplamanın zorlu bir süreç olduğunu ifade etti. Necla Peksoy, sabah yedide işbaşı yaptıklarını belirterek gün boyu mesainin devam ettiğini söyledi. Adana'nın Kozan ilçesinde üretilen Ispanakları tüketici ile buluşturmak için emek emek çalışıyorlar. Yoğun talep gören ıspanağın tarlada kilogram fiyatı 10 TL olurken marketlerde bu fiyat 40 TL'ye kadar yükseliyor.

ispanak.jpg

ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Koyu yeşil yapraklı bir bitki olan ıspanak besleyici ve çok yönlü bir bitki olarak kullanılıyor. Anavatanı Asya olan bu bitkinin dünyanın pek çok yerinde yetiştirildiği görülmektedir. Ispanak çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilirken salatalarda, böreklerde, çorbalarda ya da güveçlerde de kullanılmaktadır.

A vitamini, C vitamini, K vitamini, Folat ve Demir gibi pek çok vitamin ve minareli bünyesinde barındıran ıspanak lif ve antioksidan zengini bir bitkidir. Ispanağın başlıca faydaları şu şekildedir:

ispanak-bahce.jpg

  • Görme sağlığını korur: Ispanak, A vitamini bakımından zengindir. A vitamini, görme sağlığı için önemli bir vitamindir,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Ispanak, C vitamini ve folat bakımından zengindir. C vitamini ve folat, bağışıklık sisteminin işlevini destekler,
  • Kemikleri güçlendirir: Ispanak, K vitamini bakımından zengindir. K vitamini, kemiklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur,
  • Kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur: Ispanak, demir bakımından zengindir. Demir, kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur,
  • Kansere karşı korur: Ispanak, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN