Sahte araç kiralama sitesiyle dolandırıcılık yapan çeteye 10 ilde operasyon

Sahte araç kiralama siteleri hazırlayarak 111 bin 400 TL vurgun yapan çeteye yönelik İzmir merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin IBAN numaralarına para transferi gerçekleştikten sonra vatandaşlara kiraladıkları araçları temin etmedikleri tespit edildi.

Sahte araç kiralama siteleriyle vatandaşları mağdur eden dolandırıcılık çetesi, düzenlenen operasyonla çökertildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sahte araç kiralama sitelerinden nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kişilere yönelik soruşturma başlattı.

8562482.jpg

Ekipler, söz konusu sahte siteleri açan kişilerin tespit edilip yakalanması için çalışma yaptı.

10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Şüphelileri ve kaldıkları adresleri tespit eden ekipler, bugün, sabah saatlerinde İzmir, İstanbul, Batman, Balıkesir, Diyarbakır, Edirne, Iğdır, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

8562481.jpg

28 ŞÜPHELİYE KELEPÇE

2 araç kiralama firmasına ait internet sitesinin benzerlerini hazırladıkları ve bu sitelerden araç kiralama ücreti aldıkları mağdurları dolandırdığı tespit edilen 28 şüpheli, gözaltına alındı.

8562476.jpg

Şüphelilerin, irtibat bilgisi olarak sahte internet sitesine yabancı kişilerin kimlik bilgileriyle açılan GSM hatlarını kullandığı tespit edildi.

8562480.jpg

16 MAĞDURDAN 111 BİN 400 TL VURGUN

Mağdurların sahte siteye tıkladığında GSM hattıyla dolandırıcılarla iletişime geçip WhatsApp'tan yazışma yaptığı, IBAN numaralarına para transferi gerçekleştirdikten sonra araçlarının temin edilmediği anlaşıldı.

sahte-arac-kiralama.jpg

Şüphelilerin ATM'lerle para çektiği, SGK kayıtları ile banka hesaplarına gelen paraların mali profilleriyle uyuşmadığının tespit edildiği de kaydedildi.

i-20.jpg

Bu kapsamda şikayetçi olan 16 mağdurun toplam 111 bin 400 TL dolandırıldığı belirtildi.

Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN