Sakın evden çıkmayın! Meteoroloji uyardı: Deniz bile kurtarmayacak

Sakın evden çıkmayın! Meteoroloji uyardı: Deniz bile kurtarmayacak

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden o ilimiz için uyarı geldi! Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek! İşi olmayan evden çıkmasın! Bayramda hava durumu nasıl olacak? Ülkemizin en sıcak illerinden birinde sıcaklık artacak, deniz bile kurtarmayacak...

Yaz mevsimi sert giriş yaptı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor. Meteorolojiden uyarı geldi. Bayramda Aydın hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Aydın'da hava sıcaklıkları, bayramın ikinci gününde de artmaya devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Aydın'da en yüksek sıcaklık 44 dereceye ulaşacak.

AYDIN'DA MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SICAKLIKLAR

Son haftalarda Aydın genelinde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi. Özellikle il genelinde 44 dereceye ulaşacak sıcaklıklar, vatandaşlar için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

GÜNLÜK SICAKLIK TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Aydın'da hava sıcaklıkları şu şekilde olacak:

  • 18 Haziran Salı: En düşük 25, en yüksek 43 derece
  • 19 Haziran Çarşamba: En düşük 26, en yüksek 44 derece
  • 20 Haziran Perşembe: En düşük 26, en yüksek 44 derece
  • 21 Haziran Cuma: En düşük 25, en yüksek 44 derece

SICAK HAVA DALGASINA KARŞI UYARILAR

Hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek olan bu sıcak hava dalgası nedeniyle, özellikle öğle saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Meteoroloji, başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar olmak üzere, tüm vatandaşların sıcak çarpmasına karşı tedbirli olmalarını öneriyor. Bu saatler arasında dışarı çıkmamak, bol su tüketmek ve serin ortamlarda bulunmak gibi önlemler alınmalı.

Aydın'da kavurucu sıcakların etkisiyle herkesin dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor. Sağlığınızı korumak için meteorolojinin uyarılarını dikkate alın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN