Sakın o SMS'i okumayın! Hesabınızda ne var ne yok silip süpürüyorlar

Sakın o SMS'i okumayın! Hesabınızda ne var ne yok silip süpürüyorlar

Adana'da SMS üzerinden yolladıkları linklerden cep telefonlarına uzaktan erişerek, binlerce vatandaşın mobil bankacılık hesap bilgilerine ulaşan ve milyonlarca liralık vurgun yapa çete, düzenlenen operasyon ile çökertildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana'da, mobil bankacılık hesaplarından paraları çalınan vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine emniyet güçleri harekete geçti. Ekipler tarafından yapılan çalışmaların sonucunda bir şebekenin, "bilişim yoluyla nitelikli hırsızlık" suçunu işleyerek, Türkiye genelinde binlerce kişiden milyonlarca liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Şebekenin, bazı internet sitelerini hackledikten sonra, tıklama sonucu açılan pencereler ile cep telefonlarına SMS üzerinden yollanan linklerle cihazlarına zararlı uygulamalar yüklediği belirlendi.

Vatandaşa sezdirmeden yükledikleri uygulamalarla cep telefonlarına ulaşım sağlayan şebekenin, özellikle gece saatlerinde cihazda yüklü olan mobil bankacılık hesaplarına giriş yaparak para çekerek mobil ödeme yaptıkları saptandı.

s-h-1-1.jpg

ŞİRKET KURUP SANAL PARA SATMIŞLAR

Şebeke üyelerinin S.S., C.K., Ş.K.Ü. ve F.D. olduğunu belirleyen ekipler, şüphelilerin bilişim yolu ile nitelikli hırsızlık suçundan kazandıkları haksız gelirin bir bölümüyle şirket kurarak, internetten piyasanın çok altı değerlerde oyunlarda kullanılan sanal para sattıkları belirlendi.

Savcılığın yakalama kararı çıkardığı 4 şüpheli ise önceki gün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

s-h-1-2.jpg

TEKNOLOJİK ALETLERE EL KONULDU

Şüphelilerin evlerine yapılan operasyondaki aramalarda 1 ruhsatsız tabanca bulunurken, çok sayıda sim kart ile telefon, taşınabilir belleklerle laptoplara da el konuldu.

Soruşturma kapsamında hırsızlık e oyun parası satışından elde edilen haksız kazançla alındığı tahmin edilen gayrimenkul ile araçlara tedbir koyulurken, zanlıların banka ve kripto para hesapları da bloke edildi.

Emniyette sorguları biten zanlılar adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4 şüpheliden S.S, C.K, Ş.K.Ü.'nün tutuklanmasına karar verilirken, F.D. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN