Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Zonguldak, Tokat dikkat siklon geliyor! Cuma mışıl mışıl uyuyup cumartesi böyle uyanacaksınız

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Zonguldak, Tokat dikkat siklon geliyor! Cuma mışıl mışıl uyuyup cumartesi böyle uyanacaksınız

Bahar havası beklenen bu günlerde ülke genelinde soğuk hava etkisini gösteriyor. Meteoroloji kaynakları il il uyardı! Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Çorum, Tokat dikkat! Cuma mışıl mışıl uyuyup cumartesi böyle uyanacaksınız...

Meteoroloji kaynaklarından Meteoroloji Bey X hesabı üzerinden yeni bir hava durumu uyarısında bulundu. Özellikle Orta Karadeniz’i ve Doğu kesimini etkileyecek olan hava durumunda soğuk günler bizi bekliyor.

Meteoroloji Bey’in son paylaşımına göre, 23 Mart Cumartesi günü, Batı ve iç kesimlerde beklenen yüksek basınç sistemleri, Türkiye'nin bazı bölgelerinde hava durumunda ciddi değişikliklere neden olacak. Özellikle Karadeniz'in orta kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey, doğu ve güney kesimleri etkilenecek.

KAR YAĞIŞI VE YOĞUN YAĞMUR KAPIDA

Cumartesi günü, Batı ve iç kesimler yüksek basınç etkisi altına giriyor ve ülke genelinde sıcaklıklar normalin altında seyredecek. Ancak, Orta Karadeniz açıklarında oluşacak olan siklon, Zonguldak, Bartın, Sinop, Kastamonu, Çorum, Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin etkilenecek. Yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı beklenirken, diğer yerlerde yoğun yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğu ve güney kesimlerinde ise yüksek basınç sistemine bağlı olarak kar yağışı görülecek. Bu bölgelerde kar yağışının kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde ise hafif yağışlar görülecekken, doğu kesimlerinde etkili sağanak yağışlar bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN