Sandviç denince akla ilk Türkiye gelecek! Dünyanın en iyisi seçildi! Herkes yemek için sıra bekliyor

Sandviç denince akla ilk Türkiye gelecek! Dünyanın en iyisi seçildi! Herkes yemek için sıra bekliyor

Dünya lezzetleri birbiriyle çarpışmaya devam ediyor. Dünyadaki en iyi 100 sandviç tek tek sıralandı. Listenin zirvesine ise gastronomi cenneti Türkiye yerleşti. TasteAtlas, en iyi 100 sandviçi belirledi. Herkes yemek için önünde sıra bekliyor. İşte Türkiye'nin en lezzetli sandviçi…

Dünyanın dört bir yanında farklı sandviçler yer alırken Hem pratik oluşuyor hem de lezzetli oluşuyla herkesin ilk tercihi oluyor. Geç saatte acıktığınızda hem kurtarıcı hem de pratik bir lezzet olan sandviçler hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. TasteAtlas dünyanın en iyi 100 sandviçini açıkladı listede sıralamaya Türkiye damga vurdu. İşte Türkiye'nin en lezzetli sandviçi…

DÜNYANIN EN İYİ SANDVİÇLERİ

prego-portekiz.jpg

10. Prego, Portekiz

Sarımsakla terbiye edilmiş kızartılmış soğan ve şarapla birlikte sotelenen sığır etinden elde edilen Prego, ekmek içine yerleştirilmiş ince sığır dilimleri ile hazırlanıyor.

mozzarella-in-carrozza-italya.jpg

9. Mozzarella in carrozza, İtalya

Lezzet denildiğinde akla ilk gelen ülkelerden biri olan İtalya’da birçok farklı lezzet yer alırken Campania'da popüler olan kızarmış bir sandviç olan Mozzarella in carrozza, kabuksuz hafif bayat ekmek ile birlikte mozarella peyniri, un, süt ve çırpılmış yumurtadan elde ediliyor.

sandwich-de-lomo-arjantin.jpg

8. Sandwich de lomo, Arjantin

İnce ince dilimlenen lomo bifteği ile birlikte domates, soğan, marul, mayonez, et sosu, jambon, peynir ve yumurta ile doldurulan sandviç Arjantin ve Uruguay'da en sevilen lezzetler arasında yer alıyor.

istakozlu-sandvic-abd.jpg

7. Istakozlu sandviç, ABD

ABD'ye özgü bir sandviç olan ıstakozlu sandviç pişmiş Istakoz etinin eritilmiş tereyağı ile birleşiminden oluşuyor. Marul, limon suyu, tuz ve karabiber katılarak servis ediliyor.

tortas-meksika.jpg

6. Tortas, Meksika

Meksika'ya özgü bir lezzet olan tortas dondurulmuş tatlı geleneksel sandviçlerden oluşuyor.

meat-and-cold-cuts-banh-mi-vietnam.jpg

5. Meat and Cold Cuts Bánh Mì, Vietnam

Vietnam'a özgü söğüş ile birlikte salatalık, mayonez, havuç, daikon turşusu ve bánh mì rulosuna doldurulmuş ciğer ezmesi ile yapılan bir sandviç türüdür.

montreal-fume-etli-sandvic-kanada.jpg

4. Montreal Füme Etli Sandviç, Kanada

Montreal füme eti, Kanada'nın Montreal kentinde ortaya çıkan bir şarküteri etli sandviç türüdür. Sandviç, yoğun, dumanlı bir tada sahip.

banh-mi-vietnam.jpg

3. Bánh mì, Vietnam

Baget ekmeğini paylaşan popüler bir Vietnam sandviç çeşididir

shawarma-lubnan.jpg

2. Shawarma, Lübnan

Kuzu, hindi, tavuk, dana eti ya da farklı etlerin karışımından elde edilen Shawarma, saatlerce ağır ağır kendi suyunda pişer etlerin kızartılarak yapıldığı eşsiz bir lezzettir. Fakat mükemmel bir Shawarma yapmak için marinasyona dikkat etmek gerekiyor.

tombik-doner-turkiye.jpg

1. Tombik döner, Türkiye

Bir de ekmeğinin içerisine eklenen dönerin muhteşem uyumu dünya listelerinde de zirveye yerleşti. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan ekmeğin yanı sıra domates, soğan ve marul gibi lezzetlerle hazırlanan Tombik Döner çeşitli soslarla birlikte lezzeti arşa çıkarıyor.

Türkiye'den listeye giren tek sandviç tabii ki de Tombik Döner olmadı. Listenin 68 sırasında ise Çeşme ile özdeşleşmiş olan Kumru sandviç yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN