Şans ve bereket getirdiğine inanılıyor! Kokina çiçeğinde talep patladı: Karaborsaya düşerse fiyatlar o rakamlara çıkabilir

Şans ve bereket getirdiğine inanılıyor! Kokina çiçeğinde talep patladı: Karaborsaya düşerse fiyatlar o rakamlara çıkabilir

Yılbaşına sayılı günler kala şans ve bereket getirdiğine inanılan kokina çiçeğine talep arttı. Resmen kapış kapış satılırken her an karaborsaya düşmesi ve fiyatların tavan yapması korkusu başladı. İşte konuya ilişkin detaylar...

Kokina çiçeği, akşam yılbaşının simgelerinden biridir. Birçok kişi bu çiçeğin şans ve bereket getirdiğine inanırken özellikle yılbaşından önce alınarak evlere koyulur ve şanslı, bereketli bir yıl dilenir. Şimdilerde ise yılbaşına az bir zaman kaldığı için büyük talep gören kokina çiçeği “karaborsaya düşme” tehlikesiyle karşı karşıya. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Kazım Kış, bu çiçeğin bu kadar talep görmesinden nedenlerden birinin de sosyal medya olduğunu dile getirdi

EN ÇOK SATILANLARIN BAŞINDA GELİYOR

Özellikle son zamanlarda popüler bir hale gelen kokina çiçeği, yılbaşının simgesi olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Birçok vatandaş şans ve bereket getirdiğine inandıkları bu çiçeği almak için çiçekçilerin yolunu tutuyor.

yeni-proje-35.jpg

İzmir Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Kazım Kış, önceden söz konusu bu çiçeğe bu kadar çok ilginin olmadığını lakin son zamanlarda sosyal medya ile beraber talebin arttığını dile getirdi. Kış, "Şu an fiyatlar, 125 ile 150 TL arasında değişiyor. Ancak ürün azaldıkça fiyatlar, 200-250 TL'ye çıkabilir. Kokina çiçeği, karaborsaya düşebilir" dedi.

yeni-proje-34.jpg

“3 SENE ÖNCESİNE KADAR KİMSE BİLMİYORDU”

Kış, henüz 3 sene öncesine kadar kimsenin bu çiçek hakkında bir şey bilmediğini ifade ederek, "Çiçekçi dükkanlarımızda yine bulunduruyorduk ancak çok az miktarlarda satıyorduk. Sosyal medyada kokinaların şans, uğur, bereket getirdiği duyurulduktan sonra yılbaşında en çok satılan çiçeklerin başında gelmeye başladı. Dallardaki kırmızı çiçekler, iplerle dikilerek hazırlanıyor. Aslında çok zor bir hazırlık safhası var. İstanbul'da daha çok yapılıyor ve buraya getiriyoruz" diye konuştu.

yeni-proje-33.jpg

“SERALARIN REVİZE EDİLMESİ GEREKLİ”

Kokina çiçeğine talebin her geçen gün arttığını, yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü gibi özel günlerde talep patlamalarının yaşandığını anlatan Kış, açıklamasını şu cümlelerle bitirdi:

"Bazı çiçeklerimizi ithal ediyoruz. Ancak Türkiye genelinde yüzde 65-67 oranında çiçek üretimi yapılıyor. İzmir Menderes Havzası'nda birçok çiçek üretimi var ama buradaki örtü altı seralar, teknolojinin ve çağın geride kalmış. Modern seralarımız yok. Bu nedenle seralarımızı revize etmek lazım. Antalya, bu konuda çok iyi işleri yapan bir bölge. Çünkü artık teknoloji olmadığında belli bir yere kadar çiçek üretimi yapıyorsunuz. Sektörün durumu özel günlerde değişiyor. Havalar soğuduğu zaman bir de üretimle ilgili bir sıkıntı var. Özel günlerde de talep artınca fiyatlar yükseliyor. Bu da bizi ve çiçek alan insanları etkiliyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN