Schengen kabusu! 24 saattir kuyrukta bekliyorlar

Schengen kabusu! 24 saattir kuyrukta bekliyorlar

Bulgaristan'ın 31 Mart'ta Schengen Bölgesi'ne katılacak. Sınır kapılarında uygulanan sıkı kontroller, Türkiye'den Avrupa'ya uzanan ticaret yollarını tıkadı. Saatlerce uzun kuyruklarda bekleyen TIR şoförleri çileden çıktı. Sürücüler yetkililerden çözüm bekliyor.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 20 kilometreyi bulan kuyruklar, TIR şoförlerini çileden çıkardı. Saatlerce, hatta 24 saate kadar kuyrukta beklemek zorunda kalan şoförler, su ve lavabo ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Kaçak göçmen riskinin de artması, şoförlerin güvenliğini tehdit ediyor.

iiiii.jpg

TIR şoförü Hüseyin Kalbuk, " Saat 02:00 sıralarında kuyruğa girdiğini, mecburen aracın içinde uyuduğunu söyledi. Gece mültecilerin kaçak olarak araçlarına binebildiğini belirten Kalbuk, 3 mülteci gördüklerini ve jandarmaya haber verdiklerini ifade etti.

Sınır kapısındaki kuyruk sorununun Türkiye'den gidişte yaşandığını, gelişte aynı sıkıntıyı çekmediklerini söyleyen Kalbuk, Bulgaristan'a, Sırbistan'a ordan Hırvatistan'a da geçerken de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade etti. Su ve lavabonun olmadığının da altını çizen Kalbuk, yollarda perişan olduklarını söyledi.

Romanya'ya giden Mustafa Hüseyin de yaklaşık 20 saattir kuyrukta olduklarını belirterek Bulgar tarafının yavaş çalışması nedeniyle kuyrukların oluştuğunu ifade etti. Sürücüler yetkililerden çözüm bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN