Seçim bitti zamlar bitmedi! Vatandaşın cebinde para kalmayacak! Kırmızı et zamları dur durak bilmiyor…

Seçim bitti zamlar bitmedi! Vatandaşın cebinde para kalmayacak! Kırmızı et zamları dur durak bilmiyor…

Seçimlerin tamamlanması ile birlikte zam yağmurlara da peş peşe geldi. Sigara, alkol ve ekmek zammı derken bu kez de kırmızı et fiyatlarına zam yapıldı. Vatandaşlar kırmızı etin de yanına yanaşamıyor. Kilosu 500 TL'ye ulaştı. İşte kırmızı et fiyatları…

Seçimler bitti ancak zamların ardı arkası kesilmiyor. Kardeşimin tamamlanmasının hemen ardından rakı fiyatlarından artışı vatandaşı mutsuz ederken dün yapılan açıklama ile birlikte alkol fiyatlarını da zam yapıldığı duyuruldu. Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte bazı votka ve şarapları zam geldiğini duyurdu. Yeni zam listesi ile birlikte votka grubunda 35 cl’lik şişe 219 TL, 50 cl’lik şişe 299 TL oldu. Zamlar bunlarla da sınırlı kalmadı. Ekmek fiyatları içinde 10 TL rakamları işaret ediliyor. Uzun süredir gündemde olan et fiyatları da seçim sonrasında nasibini alanlardan oldu. İşte kırmızı et fiyatları…

EKMEK FİYATLARI DA ARTTI

Sigara ve alkol zamları gündeme bomba gibi düşerken Kayseri'den gelen haber herkesin evine ateş düşürdü. Kayseri'de Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 200 gramlık ekmeğin 4 TL'den 5 TL'ye yükseltildiği duyuruldu. İstanbul'da ise seçim öncesinde yürürlüğe girmesi planlanan ekmek zamları yeniden gündeme geldi. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 6 TL'ye satılan ekmek fiyatına zam yapılabileceğini duyurdu. Yapılan açıklama doğrultusunda 260 gramlık ekmeğin 10 TL'ye satılması planlanıyor.

alkol-ve-sigarada-yeni-duzenleme.jpg

KIRMIZI ETE YENİDEN ZAM

Hafta başından itibaren kırmızı ete gelen zamlar vatandaşı da canından bezdirdi. Bazı marketlerde etiketlerde 500 TL'yi görenler neye uğradığını şaşırdı. Adamların ardından bir markette dana bonfilenin kilosu 704'den satılırken kuzu kuşbaşının kilosu ise 522.95 TL'ye ulaştı. Kıyma almak isteyenler ise kilosuna 340 TL ödemek durumunda kalırken kuzu külbastının kilosu ise 408.29 TL'ye kadar yükseldi.

et-fiyat-1.jpg


KURBANLIK FİYATLARINA %141 ZAM

Kırmızı et fiyatı yükselirken kurbanlık fiyatları geri durur mu? Kızılay tarafından her yıl gerçekleştirilen kurban bağışı uygulaması bu senede devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kurban bağış bedeli 2470 TL olarak açıklanırken bu yıl %141 zamlanarak 5.950 TL'ye yükseldi. Kızılay tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yurt dışı kurban bağış bedeli ise 2.650 TL odu.

kurbanliklar.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN