Seçim müdürü kimdir, ne iş yapar? Seçim müdürü görevleri nelerdir? Seçim müdürü olmak için gerekli şartlar

Seçim müdürü kimdir, ne iş yapar? Seçim müdürü görevleri nelerdir? Seçim müdürü olmak için gerekli şartlar

Yüksek Seçim Kurulu'nda müdürlük yapan seçim müdürlerinin işlerine dair detaylar merak ediliyor. Peki, seçim müdürü kime denir, ne iş yapar? Seçim müdürü olmak için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar...

Seçim müdürleri, Yüksek Seçim Kurulu'nda müdür olarak çalışan ve seçimlerden sorumlu olan görevli memurlardır. Yazılı ve sözlü olarak atanan bu kişiler, il, ilçe ve köylerde görev yapmaktadır.

Seçim müdürleri nüfusa kayıtlı oldukları yerde görev yapamazlar. Bundan dolayı da bir görev yerinde maksimum altı yıl çalışabilmekteler. Seçim müdürleri ile yardımcılarının hizmet süresi görev yerlerine göre değişmektedir.

Seçim müdürleri görev yerlerinde her sene minimum bir defa denetlenmektedir. Aynı zamanda seçim müdürleri, 298 numaralı Seçim Hüküm Yasası adı altında yönetilirler.

Seçim müdürü olmak için ne yapmak gerekiyor?

Seçim müdürleri ve yardımcıları kurulda çalışan kişilerden seçilir. Fakat yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmaları ve son olarak Kurul Başkanı'nca atamalarının yapılması gerekir. Söz konusu yazılı sınav ÖSYM tarafından düzenlenmektedir.

 seçim müdürü

Seçim müdürlüğü sınavına girecek adayların 35 yaşını doldurmaması ve üniversitelerin hukuk, iktisat, maliye, siyasal bilgiler, idari bilgiler bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Ayrıca görevinde yükselmeyi isteyen seçim müdürlerinin minimum beş sene görev yapmaları ve bu beş senenin sonunda ÖSYM tarafından düzenlenen sınava girmeleri gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN