Asgari ücrete Mayıs zammı! Peş peşe ek zam geliyor

Asgari ücrete Mayıs zammı! Peş peşe ek zam geliyor

Emekli maaşına yapılan zam sonrası asgari ücret de masaya yatırıldı. 8.500 lira olan asgari ücret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temmuz ayında ek zam müjdesini vermişti. Zam oranı merak konusu olurken, seçim öncesi bir müjde daha geldi. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları...

Seçim öncesi düzenlemeler yapan hükümet EYT yasasından sonra emekli maaşlarında da düzeltmeye gitmişti. En düşük emekli maaşı 7.500 lira olurken, bayram ikramiyesi de 2000 TL'ye çıkmıştı. EYT'liler başta olmak üzere emekliler Nisan ayında zamlı maaşlarını almaya başladı. Gözler asgari ücrete yapılacak olan ek zamma döndü. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Kulisler de ise asgari ücretliyi sevindiren haber geldi.. Maaşlara 2 zam birden geliyor...

3479898-1200x627.jpg

ASGARİ ÜCRET EK ZAMMI İÇİN SEVİNDİREN HABER

EYT'de yaş şartının kaldırılmasıyla milyonlarca çalışan 1 günde emekli olmuştu. Nisan ayında ödenmeye başlayan emekli maaşları zamlı olarak hesaplara yattı. Asgari ücretle çalışanlar ise ek zam haberine odaklandı. Geçen yıl yüksek enflasyondan dolayı yapılan ek zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında dikkat çekmişti.

asgari.jpg

TEMMUZ AYINDA BEKLENİYORDU

Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret ek zammı için rakamlar da masaya yatırılmaya başlandı. Enflasyon oranına göre hesaplanması beklenen 2023 asgari ücret ek zammı sonrası maaşların 10 bin lira üzerini geçmesi bekleniyor.

asgari-ucrette-sosyal-devlet-sart-813783-5.jpg

MAYIS'TA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM MÜJDESİ

Tüm bunlar yaşanırken kulis bilgilerinden gelen bir habere göre asgari ücrete seçim önce Mayıs ayında zam yapılacağı yönünde. Bilgilere göre; Asgari ücretliye yapılacak olan Mayıs ayı zammı sonrası maaşların 10 bin TL, emekli maaşına göre hesaplanması durumunda ise 11.500 lira olacağı konuşuluyor.

Erdoğan daha önce de asgari ücret ek zammı için, "Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN