Seçim sonrası refah payı ve zam geliyor! Emekli, memur ve asgari ücretliye müjde: En düşük memur maaşı 22.000 TL

Seçim sonrası refah payı ve zam geliyor! Emekli, memur ve asgari ücretliye müjde: En düşük memur maaşı 22.000 TL

Seçimlerde ilk turun başarıyla sonuçlanması halinde milyonlarca vatandaşın kafasında soru işaretleri yer aldı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte ülkemizin ana gündemi haline gelen ekonomiye dair zam detayları merak konusu oldu. Asgari ücretli, emekli ve memur maaşları için detaylar araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

EMEKLİYE REFAH PAYI MÜJDESİ

Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte yeni meclisin ve hükümetin ekonomiye dair yaklaşımları da merak konusu oldu. Asgari ücretli , memur ve emekli maaşına olan merak her geçen gün büyümeye devam ediyor. Esnaf ile çiftçi prim yükünün düşürülmesi ve ev kadınlarına yönelik prim desteğine dair 2024 yılı bütçesi, Orta Vadeli Program'ın öncelikli olduğu görülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 7 bin 500 Tl üzerinde emekli maaşı alan 6 milyon emekli vatandaşın aylıklarına refah payı eklenmesine yönelik çalışmalarını duyurmuştu. Seçim sonrasında bu çalışmaların sona ermesi bekleniyor. Emekli vatandaşların taban maaşında kademeli zam yapılması gündemde yer alıyor.

Az maaş alan emekli vatandaşlara daha yüksek zam oranı verilirken yüksek maaşlı emekliye daha az zam oranı verilecek. Emekli maaşlarında yapılacak kademeli zam ise 7 bin 500 TL - 10 bin TL, 10 bin TL - 15 bin TL, 15 bin TL - 20 bin TL ve 20 bin TL üzeri olarak kademelere ayrılacak.

1487629.jpg

SEÇİM SONRASI ASGARİ ÜCRET

Seçim sonrası en çok merak edilenlerden birisi de temmuz ayında açıklanacak enflasyon verileri olarak duyuruldu. Enflasyon verilerine göre yapılacak zam oranları ile birlikte memur, emekli ve asgari ücretli maaşlarında artış görülecek.

Ayriyeten emekliye refah payı verileceği de açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun temmuz ayı öncesinde toplantılar düzenleyerek son toplantıda ise yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Haziran ayında açıklanan enflasyon oranına göre asgari ücret zam oranı da belirlenecek. Asgari ücrette yapılacak yüzde 30 tutarındaki artışın net maaşı 11 bin 50 TL, brüt maaşı ise 13 bin 10 TL, yüzde 40 artış yaşanması durumunda ise net maaş 11 bin 908 TL, brüt maaş ise 14 bin 11 TL olacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN