Seçimin acısı çıkıyor! Bedavaydı artık yüzde 25 zamlı

Seçimin acısı çıkıyor! Bedavaydı artık yüzde 25 zamlı

AK Parti hükümeti, 31 Mart seçimlerinden önce birçok zammı ertelemişti. Ancak seçimlerin ardından, vatandaşların cebinden çıkan masrafların arttığı gözlemleniyor. Bu artışlar arasında doğalgaz faturaları da yer alıyor.

DOĞALGAZ FATURALARINDA BEKLENEN ARTIŞ

Türkiye’deki evlerde, 1 Mayıs’tan itibaren doğalgaz faturalarında 150 TL’lik bir artış bekleniyor. Bu artışın nedeni olarak, geçen yıl Karadeniz gazının şebekeye bağlanmasıyla başlatılan, her ay 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verilmesi uygulamasının 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona ermesi gösteriliyor.

img-5224.jpeg

FATURALARDA ORTALAMA 150 TL ARTIŞ

Ülke genelinde, şehirden şehire farklılıklar gösterse de, 25 metreküplük doğalgazın ücretsiz olmasıyla sağlanan ortalama 150 TL’lik avantajın kaldırılması, milyonlarca evin mayıs ayı faturalarına ekstra bir yük getirecek. Vatandaşların bu uygulamanın devamını istemesine rağmen, yetkililerden henüz bir yanıt gelmiş değil. Bu değişiklik, doğalgaz faturalarını ortalama yüzde 25 oranında artıracak.

Yüzde 25’lik Zam Beklentisi

Yaz aylarında pek kullanılmamasına rağmen, sonbahar ve kış aylarında faturaların yüksekliğiyle dikkat çeken doğalgaz, Türkiye genelinde ortalama olarak aylık 600 TL’ye mal oluyor. Yapılacak yaklaşık 150 TL’lik zam, faturalara dolaylı olarak yüzde 25 zam yapıldığı anlamına geliyor. Bu durum, milyonlarca hane için ekonomik bir yük anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN