Sedat Peker: Ünsal Ban'la yaptığım üç konuşmayı da kaydettim

Sedat Peker: Ünsal Ban'la yaptığım üç konuşmayı da kaydettim

Sedat Peker, eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın kendisiyle görüştüğünü, yolsuzlukları anlattığı görüşme kayıtlarının elinde olduğu söyledi.

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan Sedat Peker, basın danışmanı Emre Olur'un Twitter hesabından yeni iddialarda bulundu. Daha önce eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun yolsuzluk yaptığını öne sürmüştü.

Peker, Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban tarafından kaydedildiği belirtilen ve tartıştıkları bir video da paylaşmıştı. Görüntülerin ardından Ünsal Ban gözaltına alınmıştı.

Bugün basın danışmanı Emre Olur'un hesabından paylaşımlar yapan Peker, Ünsal Ban'ın kendisine ulaştığını, yolsuzlukları anlattığını ve bu görüşmeyi kaydettiğini söyledi.

Peker, "Kendisinin ve karısının bu olaylarda ilgisinin olmadığını, her şeyi ali fuat taşkesenlioğlunun yaptığını söyledi. Kendisini ve karısını bu olayın dışında tutmam karşılığında ali fuat taşkesenlioğlu hakkında tüm bilgileri vereceğini söyledi. Takriben 15 gün sonra kendisi ile bir daha görüştük (galiba eşine benle yaptığı bu anlaşmayı anlatmış). Bu görüşmemizde eşinin tavırlarından bahsetti. Gerekirse Dubai’ye benim yanıma gelip bilgileri burda bana teslim edeceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Görüşme kaydını savcılıkla da paylaşabileceğini belirten Peker, "Ayrıca Ünsal Ban ile yaptığım ortalama 1.5 saatlik suç olaylarını anlattığı görüşmeyi Sn. Savcılık benimle temas kurarsa kendilerine verebilirim (zaten ben ileride kullanacam)" dedi.

Peker'in paylaşımları şöyle:

"ÜNSAL BAN BANA ULAŞTI"

"Twitter aleminin değerli insanları, 40 yaş altı, 40 yaş üstü (bizim ekip, ihtiyarlar); Zehra Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban’ın arasındaki boşanma davası niye açıldı biliyor musunuz? Durun size anlatayım. Ben 45 gün kadar önce yaptığım bir paylaşımımda şu üç ismi unutmayın diyerek ali fuat taşkesenlioğlu’nun zehra taşkesenlioğlu’nun ve Ünsal Ban’ın isimlerini unutmayın demiştim (hatırladınız değil mi?). Bu yaptığım paylaşım üzerine ortak bir dost vasıtasıyla bana ulaştı. Kendisinin ve karısının bu olaylarda ilgisinin olmadığını, her şeyi ali fuat taşkesenlioğlunun yaptığını söyledi."

"GEREKİRSE DUBAİ'YE GELİP BİLGİLERİ VERECEĞİM DEDİ"

"Kendisini ve karısını bu olayın dışında tutmam karşılığında ali fuat taşkesenlioğlu hakkında tüm bilgileri vereceğini söyledi. Bu konuda kendisi ile anlaştık. Eşi ile beraber yurt dışına tatile gideceklerini, dönünce beni arayacağını söyledi. Takriben 15 gün sonra kendisi ile bir daha görüştük (galiba eşine benle yaptığı bu anlaşmayı anlatmış). Aradan 15-20 gün geçtikten sonra kendisi ile bir daha görüştük. Bu görüşmemizde eşinin tavırlarından bahsetti. Gerekirse Dubai’ye benim yanıma gelip bilgileri burda bana teslim edeceğini söyledi."

"KONUŞMAYI GÖRÜNTÜLÜ OLARAK KAYDETTİM"

"Daha sonra gündeme birden boşanma davası oturdu. Bu gelişmeler üzerine Ünsal Ban’ı gözaltına alıp tüm suçu ona yıkacaklarını ben anladım. Düşüncemi kendisine söyledim. Senin yurt dışına çıkmana izin vermezler, sen bütün bilgileri bana anlat ben not alayım dedim (alışkanlık gereği bu üç konuşmayı da görüntülü olarak kaydettim, kayıtlar bende). Twitter aleminin insanları bilirsiniz ben sağlamcıyım."

"ÜNSAL BAN'IN MASUM OLDUĞUNU SANMAYIN"

"Bu anlattığımdan Ünsal Ban’ın masum olduğunu lütfen düşünmeyin. Birçok olayın içinde kendisi de var. Ancak ali fuat taşkesenlioğlu ve zehra taşkesenlioğluna kıyasla daha masumdur. Ünsal Ban’ın Gazi Üniversitesi öğretim görevliliğinden Türk Hava Kurumu Üniversitesine ayrıca Türk Hava Kurumunun vakfına yönetici olarak atanmasına, ayrıca da rektörlük sürecine dair bütün bilgiler bende mevcut. 2009 yılının Ekim ayında Türk Hava Kurumunun başkanlığına getirilen Osman Yıldırım’ın yolsuzluktan tutuklanıp cezaevine girme sürecindeki olaylarda da Ünsal Ban’ın dahili vardır. Ancak yine bir türlü kendini kurtarmıştır."

"GÖRÜŞME KAYDINI İLERİDE KULLANACAĞIM"

"40 yaşından genç kardeşlerim size her zaman söyledim. Bende delil olmadan asla bir şey anlatmam. Kendimi size, sizi de bir başkalarına mahcup ettirmem. Bu ifşaatlarda sonuç alınmaya başlandı ancak bu bile yeterli değil. Gündem oluşturmak konusunda kusura bakmasınlar ancak muhalefet partileri, muhalif gazeteciler çok başarılı değiller (daha doğrusu gündemi devam ettirebilmek konusunda başarılı değiller). Ayrıca Ünsal Ban ile yaptığım ortalama 1.5 saatlik suç olaylarını anlattığı görüşmeyi Sn. Savcılık benimle temas kurarsa kendilerine verebilirim (zaten ben ileride kullanacam). Twitter aleminin insanları, hem 40 yaş altı hem 40 yaş üstü, yüklenin. Bu skandalda büyük maden var. Maden derinleştikçe daha verimli hale gelir. Konuşun konuşturun gündemde tutun (Yeni Şafakçılar bekleyin beni) Patronlarınıza selam vermeye gelecem."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN