Sedat Peker'in iddiaları ilk kez yargıda: Soruşturmanın seyrini Sineren'in ifadesi belirleyecek

Sedat Peker'in iddiaları ilk kez yargıda: Soruşturmanın seyrini Sineren'in ifadesi belirleyecek

İstanbul Başsavcılığı'nın Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili dolaylı olarak başlattığı soruşturmanın Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ile eski SPK Başkanı Ali Taşkesenlioğlu'na ulaşıp ulaşmayacağı soru işaretlerine neden olurken dosyada kilit ismin iş insanı Mine Tozlu Sineren'in olduğu belirtiliyor. Savcılık kaynakları, kendisinden rüşvet istendiğini açıklayan Sineren'in vereceği ifadelerin soruşturmanın seyrini belirleyeceğini ifade ediyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşanan Sedat Peker'in gündeme getirdiği rüşvet iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün soruşturma başlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dolaylı olarak Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili başlattığı soruşturmanın Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ile eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Taşkesenlioğlu'na ulaşıp ulaşmayacağı soru işaretlerine neden oldu.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre savcılık kaynakları, kendisinden rüşvet istendiğini açıklayan iş insanı Mine Tozlu Sineren'in vereceği ifadelerin soruşturmanın seyrini belirleyeceğini ifade ediyor.

Soruşturmanın kilit noktası ise Peker'in paylaştığı, Serkan Taranoğlu'nun Sineren'den 200 bin TL istediği cep telefonu yazışmasının savcılık makamına sunulup sunulamayacağı. Ancak Sineren bu yazışmaların eski telefonundan silindiğini söylüyor.

PEKER'İN AÇIKLAMALARI İLK KEZ SORUŞTURMA KONUSU OLDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 1.5 yıldır çeşitli iddialarda bulunan organize suç örgütü davasının firari sanığı Sedet Peker'in SPK özelinde ortaya attığı son 'rüşvet' iddialarına ilişkin dün soruşturma başlattığınıduyurmuştu. Böylece ilk kez yargı, Peker'in iddialarıyla ilgili harekete geçmiş oldu. Ancak Başsavcılık açıklamasında Peker'in adını anmadı, soruşturmaya dayanak olarak SPK'nın suç duyurusu ve iş insanı Mine Tozlu Sineren'in Halk TV'deki iddialarını gerekçe gösterdi. Savcılık, soruşturmanın ilk adımı olarak Mine Tozlu Sirenen'in ifadeye çağırdı.

SORUŞTURMANIN DİĞER ŞÜPHELİLERİ KİM OLACAK?

Alınan bilgiye göre Sineren, henüz ne müşteki ne de şüpheli. Mine Tozlu 'ihbar eden' sıfatıyla dinlenecek ve vereceği ifadeye göre soruşturmadaki konumu netleşecek. Tozlu'nun vereceği delillere göre de soruşturma genişletilecek. Bu aşamada en kritik soru, soruşturmanın diğer şüphelilerinin kim olacağında kilitlendi.

Kaynaklar, Mine Tozlu Sirenen'den şirketinin sermaye artırımı sorunun çözülmesi için rüşvet istedikleri öne sürülen eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu şu aşamada şüpheli olmadıklarını bildirdi. Kaynaklar, bu noktada Mine Tozlu'nun ifadesinin ve sunacağı delillerin soruşturmanın yönünü belirleyeceğine işaret etti.

“BÜTÜN BELGELERİ SAVCILIĞA VERECEĞİM”

Sineren ise savcılığın çağırması halinde elindeki bütün bilgi ve belgeleri savcılığa vereceğini söyledi. Sineren "Peker'in paylaştığı ve Serkan Taranoğlu'nun 200 bin TL rüşvet istediği yazışmaları da savcılığa verip vermeyeceği" sorusuna ise 'bu yazışmaların eski telefonunda olduğunu ve bunların silindiği' yanıtını verdi. Ancak Sineren, Peker'in Twitter'daki 'Deli Çavuş' adlı hesabından paylaştığı yazışmaları savcılığın delil olarak alabileceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN