Selahattin Demirtaş'tan Cumartesi Annelerine mektup

Selahattin Demirtaş'tan Cumartesi Annelerine mektup

Cumartesi Anneleri'ne mektup gönderen Selahattin Demirtaş, "İçeride de olsak dışarıda da siyasetçiler olarak sizin karşınızda mahcubuz. Halen sizin acılarınızı dindiremediğimiz için mahcubuz" dedi.

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumartesi Anneleri'ne mektup gönderdi.

Demirtaş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Ant olsun ki bu topraklarda acı çeken tüm annelere; Kürt-Türk demeden tüm insanlarımıza barışı, özgürlüğü armağan etmeden asla durmayacağız. Tıpkı sizin gibi ve size layık olmak için direneceğiz. Bininci haftada Galatasaray Meydanı'nda fiziken aranızda olmasak da kalbimiz, ruhumuz sizinledir. Hepinizin ellerinden, yangın yerine dönmüş yüreklerinizden öpüyorum. Özgür yarınlarda görüşeceğiz elbette."

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 1995 yılında Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemlerine başlayan Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın mücadelesi 1000'inci haftayı geride bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN