Altı yılık engellemenin ardından: Cumartesi Anneleri 1000. kez Galatasaray'da

Altı yılık engellemenin ardından: Cumartesi Anneleri 1000. kez Galatasaray'da

İlk kez 27 Mayıs 1995'te, gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması için toplanan Cumartesi Anneleri, bugün 1000. kez Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

700’üncü hafta eylemleri dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından engellenen Cumartesi Anneleri/İnsanları altı yıllık engellemelerin ardından ilk defa bariyerlerin gölgesinde değil ‘hafıza mekanımız’ dedikleri Galatasaray Meydanı'nda anmalarını yapıyor.

Anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) vekiller CHP’li vekiller, insan hakları savunucuları ve yüzlerce kişi katıldı.

Kayıp aileleri eyleme destek verenleri selamlayarak kısa konuşmalar yaptı. Adalet isteyen Cumartesi Anneleri “Kayıplarımızın kemiklerine ulaşana kadar burada olacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN