Aracıyla kaza yapanlar dikkat: Tutanak için artık kalem kağıda gerek yok! Her şey 5 dakikada halloluyor

Aracıyla kaza yapanlar dikkat: Tutanak için artık kalem kağıda gerek yok! Her şey 5 dakikada halloluyor

Trafik kazaları sonrasında doldurulan 'kaza tutanağı' için artık kaleme kağıda ihtiyaç kalmadı. Kaza tespit tutanağı işlemleri e-Devlet üzerinden doldurulup takip edilebilecek. İşte, e-Devlet kaza tespit tutanağı ekranı...

Trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanağı artık e-Devlet üzerinden doldurulabilecek. e-Devlet uygulamasına gelen yeni güncelleme ile 'kaza tutanağı' hizmeti getirildi. Yeni uygulamayla kaza tutanakları için kağıt kalemle uğraşmaya gerek kalmayacak.

E-DEVLET'TEN KAZA TESPİT TUTANAĞI HİZMETİ

Sürücüler e-Devlet üzerinden kaza tutanağı oluşturabilecek. Uygulama üzerinden oluşturulan kaza tutanakları anında SBM sistemlerine yansıyacak ve süreç hızlıca başlayacak. Sigorta şirketlerini aramaya gerek kalmadan tüm süreç e-Devlet üzerinden takip edilebilecek.

Şu anda sadece iki aracın karıştığı kazalar sisteme girilebiliyor. Zincirleme kazalarda kaza tespit tutanağının kağıt olarak doldurulması gerekiyor.

Dünyagazetesi'nde yer alan habere göre, telefon üzerinden kısa sürede kazaya ilişkin fotoğraflar çekildikten sonra araçlar uygun noktaya alınarak trafik aksatılmadan tutanak hızlıca doldurulabiliyor.

e-devlet-kaza-tespit-tutanagi.jpg

E-DEVLET'TE KAZA TUTANAĞI NASIL DOLDURULUR?

* Arama kısmına Kaza Tutanağı yazılıyor.

* Yeni tutanak oluştur ya da yeni tutanağa dahil ol seçeneklerinden biri uygunluk durumuna göre seçiliyor.

* Bulunulan konum giriliyor.

* Araç bilgileri giriliyor.

* Kaza senaryosu hazırlanıyor.

* Kazaya ilişkin fotoğraflar ekleniyor.

* Trafik sigortası bilgileri giriliyor.

* Tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor.

Kazanın TRAMER sonucunda haklı çıkmanız halinde değer kaybı tazminatı talep edin. Kazada kusurlu olan tarafın trafik sigortası şirketini arayarak değer kaybı tazminatı için gerekli evrakların ne olduğu ve bunların hangi e-posta adresine gönderileceğini sormanız yeterli olacaktır. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra e-posta atıp değer kaybı tazminatınızı alabilirsiniz.

E-DEVLET KAZA TESPİT TUTANAĞI SAYFASI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN