İbrahim Uslu: Muhalefet 55'te iktidar 45'te | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'la 40 Dakika'ya konuk olan İbrahim Uslu, AK Parti'nin ciddi bir oy kaybı yaşandığını hatırlatarak "Muhalefet toplamda 55'ler civarında, iktidar da 45'ler civarında bir kamuoyunu desteğine sahip" dedi. Sağ seçmen ile ilgili de dikkat çeken cümleler sarf eden Uslu "Merkez sağ seçmenler aslında o kadar sadık seçmenler değillerdir. Daha çok pragmatik seçmenlerdir. Siyasi bir partiye ontolojik bir bağ ile bağlı değillerdir" ifadelerini kullandı.

Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Siyasal İletişim Uzman İbrahim Uslu konuk oldu.

AK Parti'nin ciddi bir oy kaybı yaşandığını belirten Uslu "AK Parti uzun zamandır oy kaybı içerisinde. İlk önce referanduma giderken oy kaybını hissetti. AK Parti yöneticileri bunu referandum olarak yorumladı. Seçmen eğilimlerini etkilemeyeceklerini düşündüler" dedi. 

"MHP SEÇMENİ BİLE BÖYLEDİR"

Sağ seçmen ile ilgili de dikkat çeken cümleler sarf eden Uslu, şunları kaydetti: "Merkez sağ seçmenler aslında o kadar sadık seçmenler değillerdir. Daha çok pragmatik seçmenelerdir. Siyasi bir partiye ontolojik bir bağ ile bağlı değillerdir. Sağ seçmeni rasyonel alanda mutlu edemiyorsanız, o zaman bu seçmen partisini bırakıp başka bir partiye gidebiliyor. MHP seçmeni için bile bu böyledir."

AK PARTİ İÇİN İŞLER NE ZAMAN DEĞİŞTİ?

Seçmenin tercihlerinde 'mutsuzluk' faktörüne değinen Uslu, 2015 yılına işaret etti: 

"Seçmenin bir mutsuzluğu var. Halihazırda AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen 3 kişiden biri çeşitli şikayetleri var. Seçmenin 2015'ten gelen mutsuzlukla, son bir iki yılda bardağı taşıran çok sayıda damlanın arka arkaya gelmesiyle birlikte, AK Parti yüzde 50'lerden yüzde 35'lere hareket eden bir parti konumuna geldi.

AK Parti yakın zamana kadar, gelir gruplarını baz aldığımızda en yüksek oy oranı, en düşük gelir grubu arasındaydı. Şimdi ne oldu da en yüksek oy aldığınız gruptan en düşük oy alıyorsunuz? Bu kadar uzun zamandır, bu kadar yüksek mercilerde kalıp, yavaş yavaş yapısal ve kültürel olarak siyaset üslubunuzu değiştirmeye başlıyorsanız, işin seçmen ayağını ihmal etmeye başlıyorsunuz."

ERDOĞAN HANGİ HATAYI YAPTI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da büyük bir hataya düştüğünü ifade eden Uslu "Sayın Erdoğan'ın yapmış olduğu en büyük hata ne derseniz, bence İletişim Başkanlığı'nı kurmuş olması. Ondan önce iletişimi doğrudan kendisi yapardı. Önümüzdeki seçimlerde muhalefetin birlikte hareket edip edemeyeceği, o esnada parçalanma yaşayıp yaşamayacağı, muhalefetin iktidar karşısında performansını belirleyecek bir şeydir" ifadelerini kullandı. 

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN OLACAK?

"Muhalefet toplamda 55'ler civarında, iktidar da 45'ler civarında bir kamuoyunu desteğine sahip" diyen Uslu, erken seçim için de şunları kaydetti: 

"İktidarın 2023'ü göremeyeceği kanaatindeyim. Ülke gün geçtikçe kötüye gidiyor. Bu yükün daha fazla taşınamayacağını inanıyorum. İyileşme olduğu için değil, artık yönetilemez bir hale geldiği için erken seçim kararı almak durumunda kalacak.

Bu siyasal kültürün genç kitleyi etkilemesine imkan yok. Benim kanaatim, günün birinde bu gençler yeterli sayıya ulaştıklarında, kendi partilerini kurar ve oraya oy verirler. Sadece kişisel dostluklar üzerine dış politikayı yönetmeye çalıştığınızda, hem Rusya ile hem de Amerika ile sorun yaşayabiliyorsunuz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN