Servet değerinde! Onu eken çiftçiler adeta kazançlarını ikiye katladı! Kilosu 115 TL...

Servet değerinde! Onu eken çiftçiler adeta kazançlarını ikiye katladı! Kilosu 115 TL...

Çiftçilerin zorlu mesaisi mahsullerini vermeye başladı! Kilosu 115 TL'den satılıyor! Bunu eken çiftçiler servetlerini hasat etti. Öyle bir kar elde ettiler ki... O bölgede artık herkes bunu ekmeye başladı!

Emekli olduktan sonra çiftçilikle uğraşmaya başlayan Ramazan Avcı, tarlasına bunu ekmeye başladı. Zamanı geldiğinde ise yeşil servetini hasat etti. Kazancını ise resmen kat kat katladı! O bölgede getirdiği kazancı gören çiftçiler de bunu ekmeye başladı.

KİLOSU 115 TL

ec262a8a-afb1-459d-a96d-7bca73089f25.jpg

Balıkesir'de çiftçilikle uğraşan Ramazan Avcı, tütün ekerek iyi bir gelir elde ettiğini belirtti. Türkiye'de tütün ekimi yapan çiftçi sayısının azalmasıyla birlikte tütün fiyatları da yükseldi. Avcı, tütünün kilosunun 115 liradan alıcı bulduğunu dile getirdi. Bu yüksek kazançlar, diğer çiftçilerin de tütün ekimine yönelmelerine neden oldu.

SİGARA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ TÜTÜNE YÖNELTTİ

c3e748ba-c020-42c6-96d3-bcdde260bfc6.jpg

Sigara fiyatlarındaki artışlar, tiryakileri tütüne yöneltti. Bu da tütün piyasasını canlandırdı. Sigara zamları sonrasında perakende satış fiyatlarının yükselmesi, tütün tüketimini artırdı. Bu artış, çiftçilere de olumlu yansıdı ve tütün ekimine olan talep arttı.

FİYATI 2022 YILINA GÖRE YÜZDE 39 ARTTI

fb52ee68-e532-4355-a382-dd940cba48f9.jpg​​​​​​​

Türkiye'nin önemli ihraç ürünlerinden biri olan tütünün kilogram fiyatı, 2021 yılında 35 TL iken, 2022 yılında 70 TL'ye yükseldi. Şu anda ise tütün kilosu 115 liradan alıcı buluyor. Bu talep artışı, çiftçi sayısında da bir artışa neden oldu.

Balıkesir'in Geriş Mahallesi'nde yaşayan memur emeklisi Ramazan Avcı da tütün ekimine başlayan çiftçilerden biri. Avcı, tütün hasadı için İvrindi'nin Çukurlar Mahallesi'ne geldiğini ve bu mahallede 15 aile tarafından tütün ekimi yapıldığını belirtti. Avcı, "Eşimle birlikte köyde tütün ekiyoruz. Tütün ekimi az olduğu için şu anda tütün çok değerli. Kilosu 115 liradan alıcı buluyor. Sezon boyunca 500-600 kilo tütün üretiyoruz. Tütün eken çiftçiler iyi kazanç elde ediyorlar. Köyde tütünün yanı sıra çeşitli sebzeler de üretiyoruz." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN