SES'e operasyon: Sendikacılar gözaltına alındı

SES'e operasyon: Sendikacılar gözaltına alındı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey'in de aralarında bulunduğu çok sayıda SES üyesi ve yöneticisi gözaltına alındı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) yönelik operasyon başlatıldı.

SES'in sosyal medya hesabından operasyon ile ilgili şu açıklama yapıldı: "Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, bir önceki dönem Eş Başkanımız Gönül Erden ve bir önceki dönem MYK Üyemiz Fikret Çalağan, eski genel başkanlarımızdan Bedriye Yorgun, eski MYK Üyemiz Belkıs Yurtsever, Ankara Şube eski yöneticilerimizden Rona Temelli, Erdal Turan ve Ramazan Taş bu sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alındılar. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi ile sağlık hakkı mücadelemizi gözaltı ve baskılarla engelleyemeyecekler."

"BASKILARA SON VERİN"

Ankara Tabip Odası da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu nedenle gözaltına alınmak veya soruşturma açılması anayasaya aykırıdır. Sağlık emekçilerini serbest bırakın, baskılara son verin "çağrısında bulundu.

"ÇETELERİ SORUŞTURUN"

İstanbul Tabip Odası ise SES'e düzenlenen operasyonlar için "Sendikal faaliyetler anayasal güvence altındadır. SES yöneticilerinin ev baskınları ile gözaltına alınması ortak demokratik mücadele yürüttüğümüz sağlık emekçilerini yıldıramaz. Emekçileri değil kirli ilişkileri ortaya saçılan çeteleri soruşturun" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN