Şeyh Said'in torunundan açıklama

Şeyh Said'in torunundan açıklama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeyh Said'in adının bir bulvara verilmesi, siyasi tartışmalara neden oldu. Tartışmalarla ilgili Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği Başkanı ve Şey Said'in torunu Mehmet Kasım Fırat da sözlerinin bağlamından koparıldığını açıkladı.

Ne sürgünlere ne de hapishanelere yabancı olmadığını belirten Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Fırat, yaptığı açıklamada, "Sözlerimi bağlamından koparıp hayasızca hakaret eden, hedef gösterip, tehdit edenler de iyi bilir ki bizim hiçbir kavme, ırka karşı bir nefretimiz yoktur. Sözlerimin muhatabı Türk olmadığı halde Türklük adına konuştuğunu iddia edip her türlü değerlere saldıran, toplumu kutuplaştırmaya itenlerdir" dedi.

Fırat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın devamı şöyle:

'BARIŞ, HAK, ADALET KAZANACAKTIR'

“Türklüğe rağmen Türklük, sizin gibi kendini bilmez bir kaç provakatörün ve uluslararası güçlerin projesinden başka bir şey değildir. Kadim Anadolu halkları bu projeleri bozacak güçtedir. Ölüm, savaş, asimilasyon çığırtkanlığını yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki yarınların dünyasında bunlar olmayacaktır. Bizler görmesek te barış, hak, adalet ve özgülükler olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ben, arkadaşlarım ve bazı torunlara gelince biz darağaçlarından geldik. Ne sürgünlere ne de hapishanelere yabancı değiliz. Zulme ve zalime karşı onurlu yaşamı koruyarak duracağız. Bize farklı selamlar gönderenlere de her zaman cevabımız olacaktır. Bunları hukuk önünde vicdan sahibi, mütedeyyin ve onurlu Kürt halkına havale ediyoruz. Bizler dün vardık, bugün de varız ve yarınlarda da olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın."

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN