Sıcaklıklar yeniden yükseliyor... O tarihte rekor kıracak! İstanbul, İzmir, Bursa, Muğla, Çanakkale...

Sıcaklıklar yeniden yükseliyor... O tarihte rekor kıracak! İstanbul, İzmir, Bursa, Muğla, Çanakkale...

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın beraberinde getirdiği sıcaklıklar, ülkemizde uzun süredir etkisini gösteriyor. Yeni yılda sıcaklık rekorları peş peşe kırılırken, meteoroloji tarih vererek yeni rekoru işaret etti. İşte o tarih...

BURAK ÖZTOPRAK

El Nino etkisiyle en sıcak yıllarından birisini geçiren Türkiye için yeni sıcaklık rekorları bekleniyor. Ülke genelinde etkili olacak sıcaklık mevsim normallerinin çok üzerinde olacak. O tarihten itibaren aşırı sıcaklar başlıyor...

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Ocak ve Şubat ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırılırken, mart ayı için de rekor bekleniyor. Nisan ayının ilk gününden ise sıcaklık rekorları işaret edildi. Erken gelen yaz mevsimi ülke genelinde etkisini gösterirken, meteoroloji o tarihi işaret etti. Özellikle ülkenin batı kesimlerinde sıcaklıklarda rekor artış bekleniyor.

gkebohkw0aa-74.png

NİSAN AYI KURAK GEÇECEK

Ülkemizde artan sıcaklıklar, birçok endişeyi beraberinde getiriyor. Sosyal medya üzerinden hava durumu tahminleri paylaşan 'Meteoroloji Bey' sayfası, Nisan ayının çok sıcak geçeceğini duyurdu. Yağışlar ülke genelinde az yağışlı olacağını söyleyerek, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu güneyinde yağışlar normalin üzerinde olacak.

gker2noxoae4g1y.png

SICAKLIK REKORLARI GÖRÜLEBİLİR

Nisan ayında yükselecek sıcaklıklar özellikle batı kesimlerinde etkisini gösterecek. Meteoroloji Bey tarafından paylaşılan bilgilere göre, sıcak hava salı günü itibariyle ülke genelinde etkisini gösterecek. Normalden sıcak olan hava özellikle Ege - Trakya - Marmara - Batı Karadeniz Bölgeleri'nde etkili olacak.

Marmara ve Karadeniz'de yer yer sıcaklık rekorları görülebileceği paylaşıldı. Özellikle uyarı yapılan bölgelerde İstanbul, Bursa, İzmir, Muğla, Çanakkale ve daha birçok ilimiz bulunuyor. Sıcaklıklara karşı tedbirli olmanız tavsiye edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN