Şifaların anası o ilimizmiş! Akın akın gidiyorlar… hem ucuz tatil hem şifalanma

Şifaların anası o ilimizmiş! Akın akın gidiyorlar… hem ucuz tatil hem şifalanma

Ülkemizin eşsiz güzelliklerinden biri olan bu yere dünyanın dört bir yanında şifa bulmak için ziyarete geliyorlar. Burnumuzun dibinde olan bu yer hem muhteşem bir doğa tatiline hem de şifa depolamanıza yardımcı oluyor. İşte şifa deposu olan o ilimiz…

Ülkemizde gezilip görülecek çok fazla doğal güzellik var. Hatta bazı bölgeler hem doğal güzellikleri hem mimarileri ile ünlüyken hem de şifa deposu olmasıyla ünlü. Sadece gezmek için değil yaralara merhem olması için bile ziyaret edilen yerlerimiz var. Burası da onlardan biri. Yaklaşık 2300 yıldır şifahane olarak kullanılıyor! Turistler bile akın akın oraya gidiyor. İşte şifa deposu o bölgemiz…

EŞSİZ DOĞA MANZARASI TAM BİR SİFA DEPOSU

Termal suyun insan vücuduna olan faydaları birçok araştırma ile ortaya konulmuştur. Bu yüzden termal suyun olduğu her yerde oteller, konaklama yerleri mevcuttur. Lakin burası gezerek termal suyla buluşacağınız bir yer. Pamukkale Travertenleri…

1.jpg

Asırlardır var olan bu doğal güzellik, mineraller ve termal su etkisi ile oluşmuş. Hem güzelliği hem de şifa deposu olması ile ülkemizin en önemli zenginliklerinden biridir. Dünyanın birçok yerinden ziyaretçi akınına uğraması ile de ülkenin turizmi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Şifa merkezi olarak kabul edilen Pamukkale, bembeyaz görüntüsü, termal suyu, barındırdığı minerallerle beraber keyifli dakikalar geçirirken şifasından faydalanabileceğiniz eşsiz bir yer.

2.jpg

2300 yıldan beri şifahane olarak kullanılan Pamukkale Travertenleri, termal su anlamında çok zengin bir yer. Hem ülkemizden hem de dünyanın birçok yerinden buraya akın akın geliyorlar. Öte yandan kuru ve kaşıntılı cilde sahip olanlar için oldukça iyi geldiği söyleniyor.

5.jpg

Travertenlerin olduğu bölgede 35 ila 100 C arası sıcaklığı sahip toplamda 17 termal su kaynağı bulunuyor. Suların olduğu yerden çıkarak travertenlere akması ise 240-300 kadar sürüyor. Bu süreçte ise geçtikleri yerler zamanla beyaz renge bürünüyor.

TERMAL SU NEYE İYİ GELİR?

-Termal suyun insan vücuduna oldukça yararı vardır. Kemik ağrılarından cilt hastalıklarına kadar birçok konuda fayda sağlar. sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların tedavisinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

3.jpg

-Akneye, sedefe, sivilcelenmelere, egzamaya iyi geldiği bilinmektedir.

-Romatizma ve bel fıtığı gibi ağrılı hastalıkların tedavisinde tavsiye edilir.

-Böbrek taşı ve idrar yolları enfeksiyonuna iyi gelir.

-Kadın doğum hastalıkları ve iltihap ile kısırlık tedavilerinde etkili bir role sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN