Sinan Oğan ve Doğu Perinçek cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yaptı

Sinan Oğan ve Doğu Perinçek cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yaptı

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı Sinan Oğan ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı seçimi için başvuruda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ümit Özdağ’ın Ata İttifakı'nın adayı olarak belirlediği Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmak için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurularını yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün Cumhurbaşkanı adayı olmak için başvurdu. 100 bin imza toplayacağını belirten Perinçek, şunları kaydetti:

“Hepimiz içinde yaşıyoruz, Türkiye’miz büyük zorluklarla mücadele ediyor. Biliyoruz; büyük bir milletin vatandaşlarıyız ve büyük Türk milleti zorluklardan, büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu Başkanımıza gerekli evrağı teslim ettim.

Vatan Partisi olarak ve Doğu Perinçek olarak zorlukların içinden geliyoruz. Ermeni Soykırımı yalanını bitirmişiz. Bütün Avrupa’nın, Amerika’nın sırtını yere getirerek. Silivri duvarını yıkmışız, ABD’nin kumpaslarını yerlere sermişiz. 15-16 Temmuz gecesi Amerika Gladyo’sunun, FETÖ’nün darbesine ne baştan karşı çıkmışız ve o darbenin bertaraf edilmesinde tarihi görevler yapmışız.

Yine görevlere hazırız. Zorlukların üstesinden gelen bir hayata, bir geleneğe sahibiz. O bakımdan Türk Milleti’nin büyük kararına, büyük çözümüne başvuruyorum. Adaylığımı koyuyorum. 100 bin imza toplayacağız ve cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimde Vatan Partisi, onun Genel Başkanı Doğu Perinçek var."

'SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA, BİZ ALACAĞIZ'

Zorluklardan korkmadığını belirten Perinçek, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimin ikinci tura kalması durumunda kararlarının ne olacağının sorulması üzerine Perinçek, “Seçim ikinci tura kaldığı zaman, Doğu Perinçek ikinci tura kalır. İkinci turda biz olacağız” şeklinde konuştu.

'ATATÜRKÇÜLERİN İDDİALI BİR ADAYIYIZ'

Türkiye'nin, HDP ile HÜDA-PAR arasında sıkıştırılmasına razı gelmeyeceklerini söyleyen Sinan Oğan ise, “Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz, 'Bu yarışta varız' dedik. Çarşamba günü başlayacak imza süreciyle beraber çok hızlı şekilde imzayı toplayıp yarışta yer almak istiyoruz. Seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda bu seçimleri alacağımızı düşünüyoruz. İkinci tur için Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin iddialı bir adayı olarak sahada olacağız. En genç, en dinamik adayı olarak. Memlekette kanayan birçok yara var. Hala Fırat Çakıroğlu'nun yarası dinmemiş, hala Sinan Ateş'in yarası dinmemiş. Tüm bunların, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve ülkemizdeki herkesin tüm renkleriyle, tüm kökenleriyle Türk milletinin bir ve bütün olması için sahadayız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN