Sınır kapılarında ikinci tur hazırlıkları: Oy işlemi bu hafta sonu başlıyor

Sınır kapılarında ikinci tur hazırlıkları: Oy işlemi bu hafta sonu başlıyor

14 Mayıs'ta sandık başına giden Türkiye, Cumhurbaşkanı ve Genel Seçim için tercihini yaptı. Meclis'teki milletvekili dağılımı belli olurken Cumhurbaşkanı seçiminde kazanan olmadı. İkinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi ise 28 Mayıs'ta gerçekleşecek. Sınır kapılarında da seçim hazırlıkları başladı.

Türkiye, Cumhurbaşjanı seçimi için 28 Mayıs'ta ikinci tura gidecek. Hazırlıklara yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri amacıyla Trakya'daki sınır kapılarında başlandı. Kırklareli İl Seçim Kurulu, Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı'nda çalışmalarını sürdürüyor.

SANDIK HAZIR HALE GETİRİLDİ

Sınır kapısında paravan ile bir sandık hazır hale getirildi. Türkiye'ye giriş yapan seçmenlerin oy kullanacakları alanı belirten yazılar da sınır kapısındaki bazı alanlara asıldı.

Seçmenler 20 Mayıs Cumartesi günü saat 08.00 itibarıyla oy verme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Oy verme işlemi 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'da sona erecek.

kapak.jpg

SINIR KAPILARINDA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Trakya'da Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar oy kullanacak. Bu sınır kapılarında da hazırlıklar sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN